Κέντρο «Απόστολος Παύλος»: Αιτείται από το Υπ. Υγείας παραχώρηση υπηρεσιών νοσηλευτή


Τοποθέτηση με σύστημα βάρδιας υπηρεσιών νοσηλευτή στο Κέντρο και στο πρόγραμμα των σπιτιών με κρατικό προϋπολογισμό, ζητά με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας, ημερομηνίας 20 Μαΐου 2015, η Διευθύντρια του Κέντρου «Απόστολος Παύλος» για άτομα με ειδικές ανάγκες, που βρίσκεται στο Λιοπέτρι.

Στην επιστολή της προς τον Φίλιππο Πατσαλή, η Διευθύντρια του Κέντρου Χρύσω Κουζάπα, αναφέρει πως στην παρούσα στιγμή το Κέντρο αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες και χρειάζεται πολλές αλλαγές, εφόσον το κτίριο χρονολογείται από το 1989. Γενικότερα, όπως σημειώνει, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αναδόμηση του κτιρίου, για νέες εγκαταστάσεις και χρειάζεται όπως προσαρμοστεί ο χώρος στις ανάγκες των ατόμων με κινητικές αναπηρίες και ειδικές ανάγκες, προκειμένου να διασφαλιστεί πάνω απ’ όλα η ασφάλεια τους. Παράλληλα, σύμφωνα με τη Διευθύντρια του Κέντρου, υπάρχει η ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού και συγκεκριμένα ενός νοσοκόμου. «Είναι εξαιρετικής σημασίας», σημειώνει, «η προαγωγή της ασφάλειας της δημόσιας υγείας των ατόμων που φιλοξενεί το Κέντρο. Ωστόσο, λόγω οικονομικών συγκυριών, το Κέντρο δεν είναι σε θέση να καλύψει την υφιστάμενη ανάγκη. Είμαστε ευγνώμονες προς τις κρατικές υπηρεσίες που επιχορηγούν το Κέντρο μας. Παρόλα αυτά όμως, οι επιχορηγήσεις που παρέχονται δεν είναι αρκετές για να διασφαλίζεται μια αξιοπρεπή διαβίωση και απασχόληση των τροφίμων του Κέντρου, όπως απαιτούν οι σύγχρονες τάσεις και αντιλήψεις, και όπως υποβάλλουν η κυπριακή νομοθεσία και οι διεθνείς κανονισμοί και διακηρύξεις».

«Για το λόγο αυτό», συνεχίζει στην επιστολή της η κ. Κουζάπα, «απευθυνόμαστε κοντά σας ως κράτος πρόνοιας και φορείς της δημόσιας υγείας με σκοπό τη συμβολή σας στη συνολική αυτή προσπάθεια με αίτημα την παραχώρηση υπηρεσιών νοσοκόμου. Συγκεκριμένα, το Κέντρο μας λειτουργεί από τις 7:30π.μ. μέχρι τις 3:30μ.μ. από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, και παράλληλα λειτουργούν τα δύο σπίτια στην κοινότητα καθημερινά από τις 3:00μ.μ. μέχρι τις 7:30π.μ. και Σαββατοκύριακα, 24 ώρες. Η πρόταση μας αφορά την τοποθέτηση με το σύστημα βάρδιας υπηρεσιών νοσοκόμου στο Κέντρο μας και στο πρόγραμμα των σπιτιών με κρατικό προϋπολογισμό».

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η Διευθύντρια του Κέντρου, το Κέντρο «Απόστολος Παύλος» λειτουργεί ως Κέντρο Ημέρας φιλοξενώντας άτομα με νοητική υστέρηση, κινητικές αναπηρίες και άλλα συνοδά προβλήματα, ηλικίας άνω των 18 ετών από όλη την επαρχία Αμμοχώστου. Σκοπός του Κέντρου είναι η υγιής απασχόληση των ατόμων, η ανάπτυξη προσωπικών, κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, η αποφυγή οποιασδήποτε μορφής ιδρυματοποίησης ή κοινωνικής απομόνωσης, η φροντίδα και η ασφάλεια τους και γενικότερα η προσφορά καλύτερης ποιότητας ζωής των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
165