Υπ. Υγείας: Με 15νθήμερες επισκέψεις Ιατρού και Φαρμακοποιού καλύπτεται η κοινότητα της Επισκοπής


ΚΥΠΕ - Ανελλιπώς γίνονται οι δεκαπενθήμερες επισκέψεις της Ιατρού και της Φαρμακοποιού της Φοίτης στην κοινότητα Επισκοπής της Επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή Διεύθυνσης Λεμεσού Χρίστο Νικολάου, προσθέτοντας πως  δεν υπήρξε κανένα παράπονο από ασθενή ή τον κοινοτάρχη της περιοχής.


Ο κ. Νικολάου ανέφερε σε επιστολή του εκ μέρους του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου,  πως για το 2019 οι κοινότητες της Πάφου καλύπτονται από τα Αγροτικά Κέντρα Φοίτης, Σαλαμιούς, Παναγιάς, και Κ. Πύργου. 

Πρόσθεσε μάλιστα πως οι  Ιατροί και Φαρμακοποιοί των Κέντρων Υγείας εξακολουθούν να κάνουν τις περιοδείες ως και η πρακτική πριν την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και τις παραιτήσεις ή/και μη έγκρισης Ιατρών (που στελέχωναν τα ΑΚΥ Πάφου) παρουσιάστηκαν, όπως παραδέχτηκε,  κάποια προβλήματα στελέχωσης των Αγροτικών Κέντρων Υγείας.

Επιπρόσθετα ο κ. Νικολάου σημείωσε, πως από τις  22/10/2019, όλα τα Αγροτικά Κέντρα Υγείας είναι στελεχωμένα με Ιατρικό προσωπικό όπως προνοεί η υπηρεσία, εξαιρουμένου της μόνιμης θέσης Φαρμακοποιού στο Κ. Πύργο, η οποία θα καλυφθεί σύντομα, προς το παρόν μετά από την παραίτηση της Φαρμακοποιού, το κέντρο καλύπτεται 2 φορές την εβδομάδα.

Σημειώνεται πως το θέμα ήγειρε ο βουλευτής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους ο οποίος ανέφερε πως οι μηνιαίες επισκέψεις του περιοδεύοντα ιατρού στην κοινότητα Επισκοπής Πάφου έχουν μειωθεί λόγω μείωσης του ιατρικού προσωπικού στο ΓΝ Πάφου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της κοινότητας να ταλαιπωρούνται. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν αρκετές κοινότητες στην επαρχία Πάφου είχε σημειώσει ο κ. Μυριάνθους .
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter4776