Για τρεις εβδομάδες χωρίς φαρμακοποιό το Κέντρο Υγείας Κάτω Πύργου


Δεν είναι η πρώτη φορά που το Κέντρο Υγείας στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στελέχωσης με αποτέλεσμα να επηρεάζονται άμεσα και σε μεγάλο  βαθμό οι ασθενείς που εξυπηρετούνται από αυτό.

Σήμερα το πρόβλημα αφορά το φαρμακείο το οποίο παραμένει κλειστό αφού δεν υπάρχει φαρμακοποιός.

Ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου κ. Νίκος Κλεάνθους σε δηλώσεις του στο Ygeia Νews δήλωσε πως πριν από τρεις εβδομάδες περίπου ο φαρμακοποιός που εξυπηρετούσε  την περιοχή είχε δηλώσει παραίτηση. Έτσι το Κέντρο Υγείας στον Κάτω Πύργο εξυπηρετείται από το νοσοκομείο Πάφου δύο φορές την εβδομάδα. Δηλαδή φαρμακοποιός από το Νοσοκομείο Πάφου μεταβαίνει στο ιατρικό κέντρο Κάτω Πύργου δύο φορές την εβδομάδα. Όμως κάποιες φορές, λόγω ασθενείας ή για άλλο λόγο, ο φαρμακοποιός επισκέπτεται την κοινότητα μία μόνο φορά την εβδομάδα.

Το γεγονός αυτό  ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των κατοίκων  οι οποίοι λόγω μεγάλης απόστασης από το πλησιέστερο αστικό κέντρο δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν τα απαραίτητα τουλάχιστον και αναγκαία για την υγεία τους φάρμακα.

Ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο το γεγονός  την πρόταση που έγινε σε ασθενείς,  να στέλλουν τα βιβλιαράκια με τις συνταγές των φαρμάκων στο Φαρμακείο του Νοσοκομείου Πάφου και  θα τους στέλλονται σε σακουλάκια τα φάρμακα με λεωφορείο!!

«Σε ποια χώρα ζούμε;» διερωτήθηκε ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου ο οποίος ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει τάχιστα  ώστε τα προβλήματα υποστελέχωσης του  μικρού Κέντρου Υγείας στην ακριτική περιοχή Τηλλυρίας να πάψουν να υπάρχουν. Ζητά από την πολιτεία να σεβαστεί τους  κατοίκους που για δεκαετίες ολόκληρες κράτησαν ζωντανή την περιοχή.

 ΜΗΛΙΤΣΑ ΠΟΛΕΜΙΤΟΥ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











6668