Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στα Κέντρα Υγείας από τους κάτοικους Κ. Πύργου και Σαλαμιούς


Οι κάτοικοι Κάτω Πύργου για την υποστελέχωση του Ιατρικού Κέντρου πραγματοποίησαν το σήμερα Τρίτη το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας απαιτώντας από το κράτος τον μόνιμο διορισμό δύο γιατρών, ενός φαρμακοποιού, καθώς και  επίσκεψη στο τοπικό κέντρο υγείας, ενός ειδικού καρδιολόγου τουλάχιστον 2 - 3 φορές τον μήνα.

Κουράστηκαν, μας είπαν σήμερα οι κάτοικοι της απομακρυσμένης περιοχής Τυλληρίας. Κουράστηκαν  να ακούνε υποσχέσεις χωρίς καμία από αυτές να υλοποιείται.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη κ. Νίκο Κλεάνθους, τις δύο προηγούμενες μέρες, στο ιατρικό κέντρο της κοινότητας Κάτω Πύργου δεν υπήρχε γιατρός ενώ τον τελευταίο ενάμιση μήνα δεν υπάρχει ούτε μόνιμος φαρμακοποιός. Σε ρόλο γιατρού τόνισε είναι οι νοσοκόμες!

 «Ζητούμε μόνιμους γιατρούς. Βρισκόμαστε στη άκρη του πουθενά, δεν έχουμε άλλα κέντρα υγείας κοντά, δεν έχουμε άλλους γιατρούς κοντά, δεν μπορούμε, ένα άρρωστο ή ένα έκτακτο περιστατικό να το αντιμετωπίζουν οι νοσηλεύτριες που είναι εδώ».

Σε απόγνωση οι κάτοικοι ζητούν για πολλοστή φορά από το κράτος να τους σεβαστεί και να τους αντιμετωπίσει ισότιμα όπως κάθε άλλο Κύπριο πολίτη. Το να παραμένει το φαρμακείο κλειστό και οι ηλικιωμένοι ασθενείς χωρίς φάρμακα, ουσιαστικά τους αναγκάζει να συμβιβάζονται με την κατοχή  και να αναγκάζονται αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογήν  να μεταβαίνουν στα κατεχόμενα και να αγοράζουν φάρμακα.

Να σημειωθεί ότι το πλησιέστερο με τον Κάτω Πύργο νοσοκομείο είναι της Λευκωσίας μέσω κατεχομένων και μετά της Πάφου όπου χρειάζεται κανείς να ταξιδέψει για μιάμιση  και πλέον ώρα για να φθάσει.

Μετά από δύο μέρες χωρίς γιατρό το ιατρικό κέντρο Κ. Πύργου λειτούργησε σήμερα  με αντικαταστάτη που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας στη Σαλαμιού. Το γεγονός αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους κάτοικοι του χωριού Σαλαμιού και της γύρω περιοχής που συγκεντρώθηκαν έξω από το Κέντρο Υγείας απαιτώντας πίσω στη Σαλαμιού τον γιατρό.

Σε δήλωσή του ο  Κωστάκης Αυγουστή, πρόεδρος κοινοτικού συμβουλίου Σαλαμιού τόνισε την ανάγκη να βρίσκεται ένας γιατρός καθημερινά στο τοπικό ιατρικό κέντρο.  «Ο γιατρός έχει τώρα 15 μέρες που είναι μια στη μια περιοχή και μια στην άλλη. Είναι ανεπίτρεπτη η κατάσταση. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Πρέπει οπωσδήποτε το κέντρο να εξυπηρετείται σε καθημερινή βάση. Εξυπηρετεί το σύμπλεγμα όλης της περιοχής, συνολικά 18 κοινότητες ενώ επισκέπτεται 14»

Το ιατρικό κέντρο  στη Σαλαμιού ήταν σήμερα άδειο απουσίαζαν γιατρός, φαρμακοποιός και νοσοκόμα. Οι ουρές των ασθενών κυρίως ηλικιωμένων ατέλειωτες.

ΜΗΛΙΤΣΑ ΠΟΛΕΜΙΤΟΥ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











5164