ΚΕΝΘΕΑ: Χαιρετίζει την προώθηση του νομοσχεδίου για θεραπεία αντί φυλάκιση των χρηστών


Την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την προώθηση του νομοσχεδίου με το οποίο ο χρήστης θα έχει την ευχέρεια της θεραπείας αντί της φυλάκισης, χαιρετίζει, σε ανακοίνωση του, το Δ.Σ. του ΚΕΝΘΕΑ.

«Η απόφαση αυτή δικαιώνει τους αγώνες που κάνει το ΚΕΝΘΕΑ από εικοσαετίας για εφαρμογή του υφιστάμενου, αλλά ανενεργού νόμου του 1992, που έδινε την ευκαιρία αυτή στους χρήστες. Δυστυχώς, η μη εφαρμογή του πιο πάνω νόμου οδήγησε από το 1992 μέχρι σήμερα τουλάχιστον 3000 άτομα στη φυλακή με όλες τις γνωστές κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις, τόσο γι’ αυτούς όσο και για τις οικογένειες τους. Με τον εκσυγχρονισμό του νόμου πιστεύουμε πως θα καλυφθούν οι ανάγκες των χρηστών και αυτό αποτελεί αποφασιστική στροφή για την απεξάρτηση και κοινωνική τους αποκατάσταση», προσθέτει.

Τέλος, το Δ.Σ. του ΚΕΝΘΕΑ εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου και τον Πρόεδρο του Άθω Γεωργίου, τα αρμόδια Υπουργεία και Υπουργούς, τις Επιτροπές Νομικών και Υγείας της Βουλής που συνέβαλαν στην επεξεργασία του Νόμου και την προώθησή του για έγκριση από τη Βουλή.

Διαβάστε εδώ: Υπ. Υγείας: Σε θεραπευτικά προγράμματα πλέον οι κατηγορούμενοι ή καταδικασθέντες χρήστες




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











304