Κατέρχονται σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου οι κυβερνητικοί ιατροί


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ), σε συνεδρία του την Παρασκευή, αποφάσισε όπως επαναφέρει τα δυναμικά μέτρα, τα οποία ανέστειλε στο παρελθόν, και όπως προχωρήσει σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Δ.Σ. αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την απόφαση, διότι, όπως υποστηρίζει, δεν έχει ικανοποιηθεί κανένα από τα τέσσερα πρωτεύοντα και κύρια θέματα των κυβερνητικών ιατρών, για τα οποία είχε δεσμευτεί ο Υπουργός Υγείας ότι θα επιλύσει πριν από το τέλος του 2014.

«Τα θέματα που απασχολούν τους κυβερνητικούς ιατρούς έχουν άμεση σχέση με την παροχή ποιοτικής φροντίδας στους ασθενείς και την εργασία τους σε ένα ανθρώπινο εργασιακό περιβάλλον. Δυστυχώς, με την συνεχιζόμενη υποστελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ασθενών, οι ιατροί αναγκάζονται καθημερινά να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντεπεξέλθουν στον φόρτο εργασίας κάτω από πίεση και σε άσχημες συνθήκες.

Οι ιατροί πιστεύουν ότι τα κρατικά νοσηλευτήρια χρήζουν βελτίωσης και είναι διατεθειμένοι να εργαστούν άοκνα για τον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση τους.

Γι’ αυτό, όσον αφορά τα προσχέδια των νομοσχεδίων για την Αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, το Δ. Σ., αφού τα έχει μελετήσει, έχει παραθέσει σειρά ερωτημάτων στον Υπουργό Υγείας, διότι υπάρχουν πολλά σημεία που προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό. Αναμένει διευκρινιστικές απαντήσεις από τον Υπουργό Υγείας το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσει να αναλύσει ενδελεχώς τις συγκεκριμένες πρόνοιες και να τοποθετηθεί με συγκεκριμένες προτάσεις επί των νομοσχεδίων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











221