Κ. Ιωάννου: Οι γιατροί στο ΓεΣΥ θα λαμβάνουν είτε τις ίδιες, είτε αυξημένες αποζημιώσεις


«Περιμένουμε να τελειώσει η διαβούλευση για να δούμε τις τελικές απολαβές των γιατρών»

«Υπάρχει μια διαβούλευση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας με τους γιατρούς, με πρόθεση όλες οι διαφορές να γεφυρωθούν. Θεωρούμε πως τα οικονομικά δεδομένα, όπως αυτά έχουν προταθεί αυτή τη στιγμή είναι ικανοποιητικά, όμως δεν είναι τα τελικά. Όπως είναι μέχρι στιγμής είναι ικανοποιητικά για να προσελκύσουν τον αριθμό γιατρών που χρειάζεται για να ξεκινήσει το σχέδιο. Υπάρχει μια διαβούλευση, θα περιμένουμε να τελειώσει για να δούμε τις τελικές απολαβές των ιατρών».

Αυτά ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας για την πορεία υλοποίησης του Γενικού Σχεδίου Υγείας, παρουσία και εκπρόσωπων του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Συνεχίζοντας ο κ. Ιωάννου είπε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει μια άσκηση και είχε σταλεί στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, τι αμείβονται αυτή τη στιγμή ανά ειδικότητα, τι λαμβάνουν από τις ασφαλιστικές εταιρείες τώρα και τι θα λαμβάνουν από το περιβάλλον ΓεΣΥ. Φαίνεται πως οι γιατροί θα λαμβάνουν είτε τις ίδιες, είτε θα έχουν ελαφρώς αυξημένες αποζημιώσεις σε περιβάλλον ΓεΣΥ, κάτι που είναι πολύ ενθαρρυντικό».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, έχει δημιουργηθεί ένας χάρτης υλοποίησης του ΓεΣΥ και το Υπουργείο προχωρά με την εφαρμογή του. «Μέχρι στιγμής έχουν προκηρυχθεί οι πρώτες 17 θέσεις, για διευθυντικές θέσεις και διοικητικά στελέχη που θα στελεχώνουν τους οργανισμούς και θα ακολουθήσουν ακόμη 15 θέσεις, με στόχο τη σωστή στελέχωση των νοσηλευτηρίων».

«Ο προϋπολογισμός του 2019 θα είναι 650 εκ. ευρώ»

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό του Υπουργείου του για το 2019, ο οποίος θα ξεπεράσει τα 600 εκ. ευρώ.

«Ο προϋπολογισμός του 2019 θα είναι 650 εκ. ευρώ και θα είναι ο μεγαλύτερος τα τελευταία 10 χρόνια» είπε.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου μίλησε και για τις διαβουλεύσεις που γίνονται από πλευράς Υπουργείου Υγείας με τους γιατρούς, για οικονομικά ζητήματα.

ΦΟΙΝΙΩ ΣΑΒΒΑ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











342