Ιστορική κλινική της Αθήνας βάζει λουκέτο επειδή της χρωστάει το Δημόσιο


Οι οφειλές του δημοσίου προς την μονάδα υγείας, που υπερβαίνουν τα 8 εκατ. ευρώ, ενώ και η κλινική με τη σειρά της έχει πλέον οικονομικές υποχρεώσεις προς εργαζόμενους, προμηθευτές κ.ά. Έτσι η διοίκηση της μήνες της ιδιωτικής κλινικής «Κυανούς Σταυρός», προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας για έξι μήνες λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της κλινικής, οι οφειλές του δημοσίου προς την μονάδα υγείας υπερβαίνουν τα οκτώ εκατ. ευρώ, ενώ και η κλινική με τη σειρά της έχει πλέον οικονομικές υποχρεώσεις προς εργαζόμενους, προμηθευτές κ.ά. Οι εργαζόμενοι στην κλινική «Κυανούς Σταυρός», σύμφωνα με το σωματείο τους, βρίσκονται τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε ιδιότυπο καθεστώς «απλήρωτης εργασίας», γεγονός που έχουν γνωστοποιήσει και στο αρμόδιο υπουργείο Εργασίας.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) κ. Γρηγόρης Σαραφιανός δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι πρόκειται για την τρίτη κλινική μέσα στο 2015 που αναστέλλει τη λειτουργία της, ενώ εκτίμησε ότι τουλάχιστον άλλες 50 κλινικές βρίσκονται σε οριακό σημείο αναφορικά με τη λειτουργία τους. Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο των ιδιωτικών κλινικών ανέρχονται σε 700 εκατ. ευρώ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











269