Ιωάννης Λεοντίου: Ικανοποιημένοι ως ΠΑΣΥΝΜ για την παράταση του διαλόγου για την αυτονόμηση


Ικανοποίηση για την απόφαση της Κυβέρνησης να δοθεί παράταση στο διάλογο για την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβρη, εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαίων (ΠΑΣΥΝΜ).

Μιλώντας στο Ygeia-News, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΝΜ Ιωάννης Λεοντίου, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο χρόνος που παρέχεται θ’ αξιοποιηθεί δεόντως από τον Υπουργό Υγείας για ουσιαστκό διάλογο με τους Φορείς της Νοσηλευτικής προς εξεύρεση των καταλληλότερων και βέλτιστων δυνατών λύσεων. «Ευχόμαστε», σημείωσε ο κ. Λεοντίου, «ότι θα αξιοποιηθεί ο χρόνος κατάλληλα, για να καταλήξουμε κι εμείς στις καταλληλότερες και βέλτιστες δυνατές λύσεις προς το συμφέρον, τόσο των ασθενών όσο και των νοσηλευτών που αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον, αλλά και όλων των επαγγελματιών υγείας».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαίων στο Ygeia-News: «Η εξέλιξη αυτή, μας ικανοποιεί. Πιστεύουμε πως έστω και τώρα θα αξιοποιηθεί από πλευράς Υπουργού Υγείας, ο χρόνος μέχρι τον Σεπτέμβριο για ένα καθώς πρέπει διάλογο με τους Φορείς Νοσηλευτικής, σε ό,τι αφορά στο προσχέδιο του Νόμου για την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων και σε ζητήματα που αφορούν τόσο την επιστημονική/ επαγγελματική παράμετρο όσο και σε ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά. Πιστεύουμε ότι θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος όπως έχει ζητηθεί από τους συνδικαλιστικούς φορείς, για συζήτηση των εργασιακών ζητημάτων σε επίπεδο Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού. Ευχόμαστε ότι θα αξιοποιηθεί ο χρόνος κατάλληλα, για να καταλήξουμε στις καταλληλότερες και βέλτιστες δυνατές λύσεις προς το συμφέρον, τόσο των ασθενών όσο και των νοσηλευτών και των άλλων επαγγελματιών υγείας που αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον».

Διαβάστε εδώ: Κυβέρνηση:Συνέχιση του κοινωνικού διαλόγου για την αυτονόμηση μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











325