Συγχαρητήρια στο ΙΝΓΚ από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας


Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Πρόεδρο  Σάβια Ορφανίδου, επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Μάτση και τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή του ΙΝΓΚ, Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού, για ενημέρωση των δραστηριοτήτων του ΙΝΓΚ όπως οι εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται, τα ερευνητικά προγράμματα που διεξάγονται και τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται, όλα στους τομείς της νευρολογίας, γενετικής και βιοϊατρικών επιστημών.

Σε δηλώσεις της η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Επιτροπής της Υγείας, Σάβια Ορφανίδου ευχαρίστησε τον κ. Μάτση και τον Καθ. Φυλακτού για την πρόσκληση και συνεχάρη το προσωπικό του Ινστιτούτου για το έργο που παράγει και στους τρεις πυλώνες, με ιδιαίτερη έμφαση για τη συμβολή του στα θέματα της πανδημίας. Ανέφερε ότι «ενημερωθήκαμε για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου καθώς και για τα θέματα που το απασχολούν το Ινστιτούτο στα θέματα της πανδημίας και του ΓΕΣΥ, όπως επίσης και για την πρόθεση να αναγνωριστεί το Ινστιτούτο ως Κέντρο Αριστείας, ενέργεια που ενισχύει το Υπουργείο Υγείας. Ως Επιτροπή ενισχύουμε αυτή την πρόθεση και είμαστε πάντα δίπλα στο Ινστιτούτο να βοηθήσουμε όπως μπορούμε βοηθώντας έτσι τον Κύπριο ασθενή».

Ο Καθ. Φυλακτού ευχαρίστησε την Αν. Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Υγείας που αποδέχτηκαν την πρόσκληση δηλώνοντας ότι «Ως νέα Επιτροπή θέλαμε να την ενημερώσουμε και να γνωρίσουν από κοντά το Ινστιτούτο και το έργο του. Σκοπός μας στο Ινστιτούτο είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ασθενών μας αλλά η προσφορά των υπηρεσιών μας προς την κοινωνία. Το Ινστιτούτο είναι πάντα ανοικτό σε όλους τους αξιωματούχους για να δουν από πρώτο χέρι το πολυδιάστατο έργο του Ινστιτούτου».

Την αντιπροσωπεία τη Επιτροπής αποτελούσαν οι Βουλευτές Μαρίνα Νικολάου, Χρύσανθος Σαββίδης, Χρίστος Χρίστου και Μιχάλης Γιακουμή.
Comments (0)

Add a new comment:


Newsletter
292