Σε ενίσχυση της συνεργασίας για εντονότερη διεθνή παρουσία της Κύπρου στοχεύουν ΓΤΠ και ΙΝΓΚ


Με στόχο να καταστεί ακόμα πιο έντονη παρουσία της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη της επιστήμης και της ιατρικής θα συνεχιστεί και ενισχυθεί η συνεργασία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) και του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) συμφώνησαν την Τρίτη η Διευθύντρια του ΓΤΠ Σόφη Μιχαηλίδου και ο Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Λεωνίδας Φυλακτού.

Όπως αναφέρει το ΓΤΠ, η κ. Μιχαηλίδου επισκέφθηκε το Ινστιτούτο και ενημερώθηκε για το έργο που επιτελείται εκεί.

Σε δηλώσεις που έγιναν σε αυτό το πλαίσιο,  ο κ. Φυλακτού χαρακτήρισε πολύτιμη τη βοήθεια που παρέχει στο Ινστιτούτο το ΓΤΠ, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ των δύο μερών, παράχθηκε ντοκιμαντέρ, το οποίο παρουσιάστηκε στο 5o Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Νευρολογίας, στο Όσλο της Νορβηγίας και αφορούσε στην ανάδειξη των προκλήσεων που έχουν να αντιμετωπίσουν διάφορα εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα της Ευρώπης, όπως το ΙΝΓΚ, τα οποία ασχολούνται με ασθένειες του εγκεφάλου και γενικότερα, με νευρολογικές παθήσεις.

Η παραγωγή και προβολή του ντοκιμαντέρ, όπως ανέφερε ο κ. Φυλακτού, έχει μεγάλη σημασία για το Ινστιτούτο, καθώς αναδεικνύει το σημαντικό έργο που επιτελεί, τόσο μέσα από τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχει, όσο και μέσα από τα ερευνητικά του προγράμματα. Το τηλεοπτικό φιλμάκι, δεν προβάλλει μόνο το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής αλλά και ολόκληρη την Κύπρο, συμπλήρωσε.

Η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών σημείωσε ότι το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής δεν είναι απλά ένα ερευνητικό κέντρο, αλλά και  ένα κέντρο παροχής φροντίδας και υγείας σε συνανθρώπους μας και ως εκ τούτου, ήταν υποχρέωση του ΓΤΠ, να λάβει μέρος σε αυτή την προσπάθεια.

Πρόσθεσε ότι το έργο που επιτελείται από το ΙΝΓΚ είναι αξιοθαύμαστο και καταδεικνύει ότι η Κύπρος διαθέτει τόσο εμπειρογνωμοσύνη, όσο και άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











764