Ο πεζοπόρος Αλέξης Σοφοκλέους περπάτησε για το TELETHON


Πορεία για τη Μυϊκή Δυστροφία

Πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 21 Απριλίου η εκδήλωση μας «Περπατώ για τη Μυϊκή Δυστροφία».

Την πορεία πραγματοποίησε ο εθελοντής πεζοπόρος και υποψήφιος Ευρωπαίος Πολίτης 2021, Αλέξης Σοφοκλέους διανύοντας την διαδρομή από τα γραφεία της ΑΗΚ μέχρι το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.  

Να σημειώσουμε πως η ΑΗΚ ήταν και ο κύριος χορηγός της εκδήλωσης.  Στην αφετηρία ήταν παρόν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, Καθ. Μιχάλης Κωμοδρόμος ο οποίος παρέδωσε την χορηγία της ΑΗΚ ύψους 1000 ευρώ στον Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού, Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.  Ο κ. Κωμοδρόμος δήλωσε ότι «Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, υποστηρίζοντας το TELETHON παρέχει εμψύχωση και οικονομική στήριξη στους ασθενείς και τους συγγενείς τους, αλλά συμβάλλει και στο κοινωφελές έργο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής για ιατρική έρευνα.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Σοφοκλέους πορεύτηκε προς στα γραφεία της ΟΠΑΠ Κύπρου.  Εκεί τον ανέμεναν, ο κ. Δημήτρης Αλετράρης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου αλλά και άλλα στελέχη του Οργανισμού.  Η ΟΠΑΠ θέλοντας να εκφράσει την εκτίμηση της προς τον Αλέξη Σοφοκλέους και το κοινωνικό έργο που επιτελεί, τίμησε τον εθελοντή πεζοπόρο. O κύριος Αλευτράρης απευθυνόμενος προς τον κ.Σοφοκλέους είπε πως η έντονη κοινωνική του δράση, τον οδηγά βήμα-βήμα σε όλη την Κύπρο.  Συνέχισε λέγοντας, «Σήμερα τα βήματά σου, οδηγούν στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ενισχύοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί, τόσο στη διάγνωση και πρόληψη νευρομυϊκών, γενετικών και άλλων ασθενειών, όσο και στη μετέπειτα στήριξη των ασθενών.  Ιδιαίτερα σε καιρούς δύσκολους, τέτοιες εκδηλώσεις όπως η σημερινή,  κάνουν την καρδιά των ανθρώπων να «μιλήσει» και δίνουν ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο, σε μια ποιοτικότερη κοινωνία.»

Ο Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού ευχαρίστησε τον κ. Σοφοκλέους για την πρωτοβουλία του για στήριξη του  TELETHON μέσο του εθελοντισμού του.  Σημείωσε δε ότι «τέτοιες δράσεις που προέρχονται από κοινωνικά ευαίσθητα άτομα, δείχνει ότι υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, ενδιαφέρον και αγάπη στον κόσμο.» Ο κ. Φυλακτού ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ και τον Διευθύνον Σύμβουλό της, κ.  Δημήτρη Αλετράρη για τη συνεχή στήριξή τους και δήλωσε ότι «η ΟΠΑΠ αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι στη διεκπεραίωση του θεσμού του TELETHON». Τέλος ευχαρίστησε την ΑΗΚ και τον Πρόεδρο της Καθ. Μιχάλη Κωμοδρόμο για την έμπρακτη βοήθεια τους στις δράσεις του TELETHON.

Ο Αλέξης Σοφοκλέους τερμάτισε τελικά στο ΙΝΓΚ στις 1μ.μ.  Στον τερματισμό τον ανέμεναν ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του ΙΝΓΚ, Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού καθώς και ασθενείς και μέλη του προσωπικού του Ινστιτούτου.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η συμβολική αυτή πορεία πρόσφερε έσοδα στο TELETHON πέραν των 3000 ευρώ.

Χορηγός της Εκδήλωσης είναι η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Μεγάλος Χορηγός TELETHON, ΟΠΑΠ Κύπρου

Υποστηρικτής: SoldOut Tickets




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1144