Λ. Φυλακτού: Σχεδόν 3.500 εξετάσεις δειγμάτων για κορωνοϊό μέχρι χθες Κυριακή στο ΙΝΚΓ


 Μέχρι χθες Κυριακή το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής έκανε γύρω στις 3.500 εξετάσεις δειγμάτων για κορωνοϊό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής Ινστιτούτου, Λεωνίδας Φυλακτού.

Επεσήμανε πως «ο αριθμός των δειγμάτων που διεκπεραιώνουμε σε αναλογία πληθυσμού είναι πιο μεγάλος από πολλές άλλες χώρες», προσθέτοντας πως «είμαστε από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως» και ότι η διεκπεραίωση των δειγμάτων γίνεται χωρίς καθυστέρηση.

Ο κ. Φυλακτού, ο οποίος είναι και συμπρόεδρος της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, είπε επίσης πως τέθηκε από την τ/κ πλευρά αίτημα μέσω της Τεχνικής Επιτροπής, ώστε να γίνουν διευθετήσεις για να μπορέσουν να μεταφερθούν στα κατεχόμενα φάρμακα που προμηθεύονται Τουρκοκύπριοι από τις ελεύθερες περιοχές, αφού τώρα οι ίδιοι δεν μπορούν να μετακινηθούν μέσω των οδοφραγμάτων και να τα πάρουν.

Σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή, προσπαθούμε να βοηθήσουμε ώστε να μπορέσουν να πάρουν τα φάρμακά τους, επεσήμανε ο κ. Φυλακτού. Σημείωσε ακόμη πως οι δυο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή επαφή για το θέμα του κορωνοϊού μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία. Γίνεται ενημέρωση και υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα καθώς και για τα μέτρα που λαμβάνονται, πρόσθεσε ο κ. Φυλακτού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











451