Λ. Φυλακτού: Την ερχόμενη βδομάδα η συνεδρία της Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία


Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνέλθει η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ε/κ επικεφαλής της Επιτροπής, Λεωνίδας Φυλακτού, μετά τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου, πως η Επιτροπή θα συγκληθεί το συντομότερο για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη σταδιακή διάνοιξη σημείων διέλευσης ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση τη συγκεκριμένη στιγμή.

Ο κ. Φυλακτού είπε πως είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τ/κ επικεφαλής της Επιτροπής για προγραμματισμό της συνεδρίας που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα και για να τον ενημερώσει πως από ε/κ πλευράς σε αυτήν θα παραστούν και ειδικοί για το θέμα του κορωνοϊού προκειμένου αναλύσουν την κατάσταση ως έχει στις ελεύθερες περιοχές.

Θα γίνει αλληλοενημέρωση για την κατάσταση στην κάθε πλευρά, τα μέτρα που λαμβάνονται, τις εξετάσεις κλπ είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Φυλακτού, σημειώνοντας πως η ημέρα και η ώρα που θα πραγματοποιηθεί η συνεδρία θα καθοριστούν εντός των ημερών.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε σήμερα με δική του πρωτοβουλία, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη,  Μουσταφά Ακιντζί, και μετέφερε σχετική απόφαση για τη σταδιακή άρση των περιορισμών διακίνησης από τα σημεία διέλευσης.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και υπήρξε συναντίληψη όπως σε πρώτο στάδιο, αρχής γενομένης από την 8η Ιουνίου, επιτραπεί η διακίνηση από τα σημεία στα οποία  η διέλευση λαμβάνει χώρα μέσω μηχανοκίνητων οχημάτων Τ/κ που εργάζονται ή φοιτούν στις περιοχές που ελέγχονται  από την Κυπριακή Δημοκρατία ή λαμβάνουν φαρμακευτική και ιατρική αγωγή στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και σε Δημόσια ή Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια της Δημοκρατίας, και εγκλωβισμένων, Ε/κ ή Μαρωνιτών, που διαμένουν μόνιμα στις κατεχόμενες περιοχές.

Επίσης θα επιτρέπεται η διακίνηση Τουρκοκυπρίων μαθητών από το σημείο διέλευσης του Λήδρα Πάλας, όπου, μέσω λεωφορείων, θα μεταβαίνουν στους χώρους φοίτησης τους, ενώ θα συνεχίζεται η διέλευση για ανθρωπιστικούς λόγους.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα προβαίνει σε τυχαίες δειγματοληπτικές εξετάσεις σε άτομα που θα διακινούνται από τα σημεία διέλευσης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











858