ΙΝΓΚ: Ανακαινισμένος Νευρολογικός Θάλαμος «Judith Toufexis»


Εκδήλωση στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου προς τιμήν μιας αφοσιωμένης φροντίστριας ασθενών

Αισθήματα συγκίνησης κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της σεμνής τελετής εγκαινίων του ανακαινισμένου Νευρολογικού Θαλάμου στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, το οποίο θα φέρει το όνομα της Judith Toufexis, η οποία υπηρέτησε τους ασθενείς και το Ινστιτούτο με ζήλο και υποδειγματική αφοσίωση για πολλά χρόνια. Η Judith ήταν από τους πρώτους υπαλλήλους του Ινστιτούτου, είχε αναλάβει τη δημιουργία του Θαλάμου Ασθενών το 1992 και υπηρέτησε ως Προϊσταμένη του Θαλάμου μέχρι τον αδόκητο θάνατό της το 2015.

«Θυμάμαι την Judith με τι ζήλο και αφοσίωση φρόντιζε τους ασθενείς, πάντα με αγάπη να προσπαθεί να δίνει λύσεις στα προβλήματα, δεν το έβλεπε ως επάγγελμα και αυτό είχε περάσει και στους ασθενείς, ήταν άριστη επαγγελματίας και ένας σπουδαίος άνθρωπος» ανέφερε ο καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας &Γενετικής Κύπρου, παρουσία της Πρώτης Κυρίας, Άντρης Αναστασιάδη, Προστάτιδας του Ινστιτούτου.  Ο καθ. Φυλακτού αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έγιναν για πραγματοποίηση της επιθυμίας της Judith για ανακαίνιση και αναβάθμιση του θαλάμου, η οποία κατέστη εφικτή με δωρεές από εταιρείες, ασθενείς και συγγενείς ασθενών όπως είναι η Novartis Pharma Services Inc, η οικογένεια Λουκά Φουρλά, η Φαρμακευτική Εταιρία Novagem Ltd, η οικογένεια Δώρας Ζαμπά, ο Σύνδεσμος Γονέων Pascal Private School,  η Ελένη Στυλιανού Παπακωνσταντίνου και αδερφές,  Country Lead Genesis Pharma CNS Unit, ο Χριστιανικός Σύνδεσμος Γυναικών Αγίου Δομετίου, η Μαριάννα Παφίτη και η οικογένεια της Judith Toufexis.

Ο Θάλαμος διαθέτει 14 κρεβάτια για την εξυπηρέτηση ασθενών με νευρολογικές παθήσεις και προσφέρει καθημερινή φροντίδα σε 24ωρη βάση. Καλύπτει επίσης ανάγκες της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας για την εξυπηρέτηση ασθενών των οποίων η θεραπεία διαρκεί λίγες ώρες. Το προσωπικό του Κλινικού Τμήματος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετήσει όσο καλύτερα γίνεται τους ασθενείς, ιδιαίτερα και μετά την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας.

 Αποκαλύπτοντας την αναμνηστική πλακέτα της ανακαινισμένης αίθουσας η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη εξήρε την προσφορά της Judith Toufexis και τόνισε ότι η δράση της αυτή που τιμά την ίδια, την οικογένεια της αλλά και το Ινστιτούτο, θα αποτελεί παράδειγμα για τον κάθε εργαζόμενο αλλά και πηγή άντλησης δύναμης και θάρρους για τον κάθε  ασθενή. «Πάνω από όλα θα θυμίζει στον κάθε ένα από εμάς το χρέος που έχουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου όσον αφορά τις νευρολογικές και γενετικές ασθένειες» ανέφερε και συνεχάρη τη Διοίκηση, το επιστημονικό προσωπικό και όλους τους εργαζόμενους  για τη διεθνώς αναγνωρισμένη και καταξιωμένη  δραστηριότητα του Ινστιτούτου. Στο έργο και την προσφορά της Judith Toufexis αναφέρθηκε η Δρ Ελένη Ζαμπά-Παπανικολάου, Συντονίστρια του Κλινικού Τμήματος και Διευθύντρια της Νευρολογικής Κλινικής Δ, η οποία τόνισε ότι «η απώλειά της παραμένει μεγάλη, τόσο για όλους εμάς στο Ινστιτούτο τόσο και για τους ασθενείς, τους οποίους φρόντιζε με αγάπη και αφοσίωση. Ακόμα και όταν νόσησε έβαζε πρώτους τους ασθενείς και την ανακαίνιση του θαλάμου».

Συγκινημένος ο γιατρός Κώστας Τουφεξής, αφού ευχαρίστησε το προσωπικό και την Πρώτη Κυρία ανέφερε ότι η τιμή αυτή σίγουρα είναι μια αναγνώριση της προσφοράς της αξέχαστης συζύγου του, διότι o θάλαμος αυτός ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής της. «Πέρασε πολλά χρόνια σε αυτό το θάλαμο, ήταν το πρώτο της σπίτι με τις ώρες που περνούσε εδώ» είπε χαρακτηριστικά, παρουσία και του Προέδρου του Δ.Σ. του Ινστιτούτου, Ιωάννη Μάτση.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1997