Διευκρινίσεις ΙΝΓΚ για τις εξετάσεις για τον κορωνοϊό


Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) επιθυμεί να ενημερώσει ότι δεν έχει την αρμοδιότητα για την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων για τον κορωνοϊο COVID-19, τα οποία προωθεί χωρίς καθυστέρηση στο Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με την ευκαιρία αυτή το Ινστιτούτο διευκρινίζει ότι δεν διεξάγει δειγματοληψίες για τον κορωνοϊό και δεν έχει την ευθύνη για την παροχή πληροφοριών σε σχέση με την πανδημία. Για γενικές πληροφορίες για τον κορωνοϊό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο 1450, το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Για αναφορά συμπτωμάτων από άτομα που πληρούν τα κλινικά και επιδημιολογικά κριτήρια λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο 1420 του Υπουργείου Υγείας. Σχετική πληροφόρηση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών www.pio.gov.cy/coronavirus.

Αντιλαμβανόμενοι τις ανησυχίες της κοινής γνώμης θέλουμε να επαναλάβουμε τη ρητή διαβεβαίωση ότι το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής παραμένει στην πρώτη γραμμή αυτής της μεγάλης προσπάθειας και απευθύνουμε έκκληση προς όλους όπως ακολουθούν τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και εφαρμόζουν τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











662