ΙΝΓΚ: Προώθηση της Συνθετικής Βιολογίας


Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ) και η Έδρα Βιοπληροφορικής του ΙΝΓΚ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και το Ίδρυμα The International Genetically Engineered Machine (iGEM) Foundation, συνδιοργάνωσαν το πρώτο συνέδριο Συνθετικής Βιολογίας στην Κύπρο στις 29-30 Μαρτίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Το συνέδριο ήταν αφιερωμένο στην προώθηση της Συνθετικής Βιολογίας, στοχεύοντας στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη μιας ανοικτής κοινότητας σε αυτό το πεδίο η οποία αναμένεται να δώσει στο κυπριακό επιστημονικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα την ευκαιρία να προωθήσει τα όρια της Συνθετικής Βιολογίας αντιμετωπίζοντας καθημερινά ζητήματα, δημιουργώντας ευαισθητοποίηση και διατυπώνοντας καινοτόμες λύσεις μέσω της Συνθετικής Βιολογίας.

Το συνέδριο έφερε μαζί διακεκριμένους επιστήμονες του εξωτερικού στο χώρο της Συνθετικής Βιολογίας, νέους επιστήμονες και φοιτητές που εργάζονται ήδη στο εξωτερικό στο πεδίο αυτό καθώς και μέλη της ερευνητικής/ακαδημαϊκής κοινότητας της Κύπρου οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μέρος της έρευνάς τους που θα μπορούσε να έχει συνέργειες με το χώρο της Συνθετικής Βιολογίας. Την πρωτοβουλία για αυτό το συνέδριο είχε η κ. Θέα Χρυσοστόμου (iGEM European Ambassador) ενώ την οργάνωση από πλευράς του ΙΝΓΚ/ΣΜΙΚ είχε ο Καθηγητής Κυριάκος Κυριάκου.

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο μέσω προσκεκλημένων ομιλιών από τους:

  • Δρ. Μαργαρίτα Ζαχαρίου (Computational Modeling of Brain/Neural Plasticity)
  • Δρ. Κυριακή Μιχαηλίδου (Large-Scale Genomics Association Studies in Breast Cancer)
  • Καθ. Γεώργιο Μ. Σπύρου (Systems Bioinformatics and Network Rewiring towards Precision Medicine)



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











333