Ημερίδα Τμ. Φαρμακευτικής Πανεπιστ. Frederick και Αποφοίτων Φαρμακοποιών Αριστοτελείου


Μια επιστημονική ημερίδα, από το Πανεπιστήμιο Frederick και τον Σύλλογο Αποφοίτων Φαρμακοποιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Πρόκειται για μία διαφορετική ημερίδα, αφού μεταξύ άλλων, συνδέει τον στοχασμό με τη φαρμακευτική, προκειμένου να αναδειχθεί η εξέλιξη της συγκεκριμένης επιστήμης.

Η ημερίδα, που οργανώνεται από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick και τον Σύλλογο Αποφοίτων Φαρμακοποιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», με εξαιρετικά ενδιαφέρον περιεχόμενο, θα γίνει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου από τις 9 και 30 το πρωί, έως τις 12 και 45 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Frederick «Τάσσος Παπαδόπουλος».

Θα μιλήσει ο Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακευτικής Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου FrederickΔρΠαναγιώτης Ν. Κουρουνάκης, με θέμα «Φάρμακα: Μια ματιά από το παρελθόν στο μέλλον» επιχειρώντας έτσι, μια ψηλάφηση στη Φυσική Ιστορία του Φαρμακευτικού Στοχασμού.

Στον «Μεταβολισμό των φαρμάκων και την επίδραση της αιθανόλης» θα αναφερθεί στην εισήγησή της η Kαθηγήτρια Φαρμακευτικής Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Δρ Ελένη Α. Ρέκκα.

Τέλος, ο κ. Γιώργος Πασιάς, Κλινικός Φαρμακοποιός, απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Κλινικής Φαρμακευτικής του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick, θα μιλήσει για τη «Φαρμακευτική αγωγή και τις αλληλεπιδράσεις φαρμάκων σε ασθενείς με νόσο του Parkinson», θέμα μεταπτυχιακής εργασίας,η οποία εξασφάλισε έπαινο στον Διαγωνισμό «Φοιτητές στην Έρευνα – ΦΟΙΤΩ 2016» του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας.

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη, και στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
285