Ημερίδα για την τρίτη ηλικία και δωρεάν αξιολόγηση ακοής όρασης και μνήμης


Το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, στα κτίρια του Πανεπιστήμιου Κύπρου στην Καλλιπόλεως

Ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία: Ο ρόλος της μνήμης, της ακοής και της όρασης» καθώς και δωρεάν αξιολόγηση για ανίχνευση προβλημάτων της ακοής, της όρασης και της μνήμης σε ενήλικες άνω των 60 ετών, διοργανώνουν, το Σάββατο 10 Μαρτίου, και ώρα 08:30– 16:00, στα κεντρικά κτήρια του Πανεπιστημίου Κύπρου (Λεωφόρος Καλλιπόλεως 75, Λευκωσία), το Κέντρο Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης (ΚΕΝ) του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η ενημερωτική ημερίδα και το δωρεάν πρόγραμα αξιολογήσεων πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος για την τρίτη ηλικία, SENSE-Cog – “Ears, Eyes and Mind: The ‘SENSE-Cog Project’ to improve mental well-being for elderly Europeans with sensory impairment “, του οποίου το ΚΕΝ και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι εταίροι και το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες και δωρεάν αξιολόγηση για ανίχνευση προβλημάτων ακοής, όρασης και μνήμης σε ενήλικες άνω των 60. Η δωρεάν αξιολόγηση μνήμης, ακοής και όρασης, για τις οποίες απαιτείται εκ των προτέρων δήλωση συμμετοχής, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ωρών 09:00 - 16:00. Από τις 10:15 μέχρι τη 13:30, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές διαλέξεις για την υγεία της μνήμης, της όρασης και της ακοής. Τα θέματα των διαλέξεων αφορούν το διαχωρισμό της φυσιολογικής γήρανσης από την άνοια και στρατηγικές για βελτίωση της μνήμης, τον ρόλο της ακοής και της όρασης στην μνήμη, την σχέση της άνοιας με την κατάθλιψη προς τους ασθενείς και φροντιστές, και ενημέρωση για υποστηρικτικές υπηρεσίες και παροχές του Κράτους για άτομα με αναπηρία.

Οι εγγραφές για τις δωρεάν ανιχνευτικές αξιολογήσεις γίνονται μέχρι και την Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018 και οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Δωρεάν Πρόγραμμα Αξιολόγησης παρακαλούνται όπως επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 22 89 5190/ 96 008178 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: can@ucy.ac.cy

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της Ημερίδας για την ποιότητα ζωής στη τρίτη ηλικία.

Η ερευνητική ομάδα του προγράμματος Sense-Cog αποτελείται από έμπειρους ερευνητές με υπεύθυνες την Δρα Φώφη Κωνσταντινίδου Καθηγήτρια Γλωσσικών Διαταραχών και Κλινικής Νευροψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας και Διευθύντρια του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης και την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χρυσούλα Θώδη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και παράλληλα εργοδοτεί σειρά νέων ερευνητών. Η ομάδα συνεργάζεται στενά με πολυθεματική ομάδα επαγγελματιών υγείας (ψυχίατρους, νευρολόγους, λογοπαθολόγους, ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, ακουολόγους, ωτορινολαρυγγολόγους, οφθαλμίατρους και οπτομέτρες). Όλες οι αξιολογήσεις και παρεμβάσεις που αφορούν το πρόγραμμα διεξάγονται δωρεάν και χωρίς κόστος προς τους συμμετέχοντες. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει λάβει έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου και την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Για περαιτέρω πληροφορίες για το ερευνητικό πρόγραμμα επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22 89 4437 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sensecog@ucy.ac.cy.

Ιστοσελίδα Προγράμματος: www.sense-cog.eu.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











375