Ο ΠΑΣΙΝ άναψε πράσινο για ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ


 Δρ. Σάββας Καδής: Εάν το μνημόνιο εφαρμοστεί όπως έχει συμφωνηθεί, τουλάχιστον τα πρώτα 3-4 χρόνια τα νοσηλευτήρια δεν θα έχουν πρόβλημα

Ο ΠΑΣΙΝ άναψε το πράσινο φως για ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ. Στη σημερινή (Παρασκευή) του συνεδρία αποφάσισε να αποδεχθεί το Μνημόνιο Συναντίληψης του ΟΑΥ, και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για ένταξή τους στο ΓεΣΥ μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου. Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου χαιρέτησε την απόφαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  

«Χαιρετίζω την απόφαση του ΠΑΣΙΝ με την οποία ανοίγει ο δρόμος για διαβούλευση των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων για ένταξη στο ΓεΣΥ. Ξεκινά άμεσα ο διάλογος έκαστου νοσηλευτηρίου με τον -Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας».

 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ δρ Σάββας Καδής δήλωσε χθες βράδι ότι υπάρχουν αρκετά νοσηλευτήρια που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον. Προειδοποίησε επίσης ότι μετά από τις 14 Φεβρουαρίου, ο Οργανισμός δεν μπορεί να εγγυηθεί σε κανέναν ότι θα ισχύει το μνημόνιο. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι το μνημόνιο αποτελεί μια καλή βάση αν τηρηθεί.

Απαντώντας σε ερώτημα πόσα ιδιωτικά νοσηλευτήρια πρέπει να ενταχθούν στο Σύστημα ώστε να είναι ασφαλές ανέφερε ότι δεν είναι θέμα αριθμού νοσηλευτηρίων αλλά αριθμού κλινών. «Αν ο αριθμός των κλινών στο δημόσια και στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια είναι 50%-50%» είπε «τότε θα χρειαστεί το 60% των κλινών των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων». Σημείωσε επίσης ότι αναπόφευκτα τον πρώτο καιρό θα υπάρξει μετακίνηση ασθενών από τον δημόσιο τομέα στον ιδιωτικό τομέα».

Καταλήγοντας ο δρ Καδής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι εάν το μνημόνιο εφαρμοστεί όπως έχει συμφωνηθεί, τουλάχιστον τα πρώτα 3-4 χρόνια τα νοσηλευτήρια δεν θα έχουν πρόβλημα.        




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











725