Νέα μέθοδος διπλής μοριακής προσρόφησης πλάσματος για βελτίωση ηπατικής ανεπάρκειας και ηπατικής εγκεφαλοπάθειας


Eφαρμόστηκεστο American Medical Center

Μια νέα επαναστατική μέθοδο κατά της ηπατικής ανεπάρκειας και της ηπατικής εγκεφαλοπάθειας εφαρμόζει πολυθεματική ομάδα ειδικών ιατρών, που ασχολείται με την φροντίδα ασθενών στη μονάδα Εντατική Θεραπείας, του American Medical Center.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Κέντρου, για πρώτη φορά στα Κυπριακά ιατρικά δεδομένα εφαρμόσθηκε στο American Medical Center με απόλυτη επιτυχία, μια νέα μέθοδος αντιμετώπισης οξείας ηπατικής ανεπάρκειας, η οποία είχε προκαλέσει στον ασθενή, ανάπτυξη υπερχολερυθριναιμίας και σοβαρή ηπατική εγκεφαλοπάθεια.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου:

«Ασθενής, ο οποίος πάσχει από πολυοργανική ανεπάρκεια, παρουσίασε έντονα συμπτώματα εγκεφαλοπάθειας (ηπατικού κώματος), ενώ βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Κέντρου. Δεδομένης της κατάστασης, αποφασίστηκε η χρήση ενός πρωτοποριακού συστήματος διπλής μοριακής προσρόφησης πλάσματος, μέθοδος η οποία βοήθησε στην αφαίρεση μοριακών τοξινών και χολεριθρίνης, που συσσωρεύονται στον οργανισμό των ασθενών με ηπατική ανεπάρκεια, προκαλώντας ηπατικό κώμα.

Η μέθοδος αυτή εφαρμόσθηκε δύο φορές σε διάστημα 48 ωρών, με εντυπωσιακά εργαστηριακά αποτελέσματα. Επίσης, εντυπωσιακή ήταν η σημαντική βελτίωση της νευρολογικής εικόνας του ασθενούς, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίας άρχισε να ανταποκρίνεται άμεσα, σε λεκτικές οδηγίες».  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











3354