Για «ανισότητα αμοιβών» καταγγέλλουν τον ΟΑΥ δύο κλινικές


Για «ανισότητα αμοιβών και ανισότητα στη διαχειριστική αντιμετώπιση των μικρών κλινικών από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ)» κάνουν λόγο με επιστολή τους προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού οι Διευθύνσεις των Limassol Clinic & Imperial Clinic. 

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους οι δύο κλινικές «διαμαρτύρονται εντόνως για την αντιμετώπιση τους από τον ΟΑΥ διότι από την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ και όπως έχει διαπιστωθεί από τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, υπάρχει άνιση μεταχείριση διαφόρων νοσηλευτηρίων, σε σημείο που να θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητά τους».

Προσθέτουν ότι «αυτό είναι αντίθετο με την νομοθεσία και την φιλοσοφία του ΓεΣΥ και δεν μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές αμοιβές μεταξύ νοσηλευτηρίων για τις ίδιες  ιατρικές πράξεις».

Αναφέρουν ότι  «τα κρατικά νοσηλευτήρια τυγχάνουν και επιδότησης από το Υπουργείο Υγείας μέχρι και αυτονόμησης τους και επιχορήγησης για αναβάθμιση» και διερωτώνται «μήπως εμείς είμαστε παροχείς υγείας δευτέρας κατηγορίας;».

Ως εκ τούτου, τα δυο νοσηλευτήρια, «απαιτούν την αυτεπάγγελτη, συνοπτική και τάχιστη ερεύνα του παράπονου τους», δεδομένου ότι όλα τα στοιχεία βρίσκονται στο γραφείο του Γενικού Ελεγκτή, όπως αναφέρουν.

Η επιστολή κοινοποιείται στον ΟΑΥ, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Υπουργείο Υγείας, στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και στους Οργανωμένους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1949