Δρ Ανδρέας Πανταζής: Γιατί κύριοι του ΟΑΥ δημιουργήσατε ασθενείς, ιατρούς και νοσηλευτήρια δύο ταχυτήτων;


«Είναι ή όχι αντισυνταγματικό ο ΟΑΥ να αμείβει νοσηλευτήρια για την ίδια ιατρική πράξη διαφορετικά; Γιατί, αν ο ίδιος γιατρός εκτελέσει το ΙΔΙΟ χειρουργείο σε διαφορετικά νοσηλευτήρια, η αμοιβή του είναι διαφορετική;»

Δριμεία επίθεση εναντίον του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας εξαπέλυσε ο εκ των Διευθυντών του Ιατρικού Κέντρου Λεμεσού Δρ Ανδρέας Πανταζής κατηγορώντας τον ευθέως ότι  δημιούργησε ασθενείς, ιατρούς και νοσηλευτήρια δύο ταχυτήτων. Ο κ. Πανταζής θέτει θέμα αντισυνταγματικότητας των αποφάσεων του ΟΑΥ λόγω δημιουργίας αθέμιτου ανταγωνισμού.  Επίσης προειδοποίησε ότι την ερχόμενη Τρίτη, το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του Ιατρικού Κέντρου Λεμεσού θα πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΥ.

Ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Πανταζής στη Διάσκεψη Τύπου:

«Την 01/06/2020 εντάχθηκαν στο Γενικό Σύστημα Υγείας τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, με απώτερο σκοπό να προσφέρουν στον Κύπριο πολίτη, στον Κύπριο φορολογούμενο, μια αξιοπρεπή και καλή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο τομέας της υγείας έπρεπε και πρέπει να μείνει έξω από σκοπιμότητες.

Το κυριώτερο όμως είναι ότι με τίποτα δεν πρέπει το ίδιο το Σύστημα Υγείας να δημιουργεί ανισότητες και διακρίσεις. Αυτές οι ανισότητες και διακρίσεις και αυτός ο αθέμιτος ανταγωνισμός δημιουργούνται όταν νοσηλευτήρια για την ΙΔΙΑ επέμβαση αμοίβονται διαφορετικά.

Σε ποια ευρωπαική χώρα κύριοι του ΟΑΥ γίνονται τόσες διακρίσεις; Γιατί κύριοι δημιουργήσατε ασθενείς δύο ταχυτήτων, ιατρούς και νοσηλευτήρια δύο ταχυτήτων;

Παρά τις συναντήσεις με τους κύριους του ΟΑΥ και αν και επανειλημμένα έθεσα αυτά τα ερωτήματα ποτέ δεν πήρα απάντηση.

Σήμερα σας ερωτώ ευθέως: Είναι ή όχι αντισυνταγματικό ο ΟΑΥ να αμείβει νοσηλευτήρια για την ίδια ιατρική πράξη διαφορετικά; Γιατί αν ο ίδιος γιατρός εκτελέσει το ΙΔΙΟ χειρουργείο σε διαφορετικά νοσηλευτήρια, η αμοιβή είναι διαφορετική;

Με βάση ποιων κριτηρίων κρίνατε ότι το νοσηλευτήριο μας θα αμείβεται πιο λίγα; Μήπως υστερεί σε κτηριακές εγκαταστάσεις; Σας κάλεσα το είδατε και μείνατε άναυδος κύριε Παπακωνσταντίνου!

Μήπως υστερεί το νοσηλευτήριο μας σε ιατρικό μηχανισμό; Μήπως οι γιατροί που εργάζονται στο νοσηλευτήριο μας είναι υποδιέστεροι; Σίγουρα όχι. Εργάζονται 16 ιατροί εγνωσμένης αξίας. Μήπως υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες;

Σας ερωτώ λοιπόν γιατί αυτές οι διακρίσεις και αυτός ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Ένα τόσο καλά σχεδιασμένο νοσηλευτήριο σαν το δικό μας εντάχθηκε στο ΓΕΣΥ για να παρέχει υψηλές ιατρικές υπηρεσίες. Είναι απαράδεκτο εκ μέρους σας να κάνετε διακρίσεις νοσηλευτηρίων.

Σε λίγες μέρες μας αναγκάζετε να διαμαρτυρηθούμε έξω από τα γραφεία του ΟΑΥ. Πρέπει η  κοινή γνώμη να γνωρίζει ότι διαμορφώσατε κλινικές, ασθενείς, ιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό δύο ταχυτήτων.

Αν επιτρέψουμε αυτή την απαράδεκτή κατάσταση τότε να είστε σίγουροι ότι νοσηλευτήρια θα κλείσουν.

Αυτό δεν είναι στο ΓΕΣΥ που οραματίστηκαμε. Δεν πρόκειται να ανεκτούμε ανισότητες και αδικίες εις βάρος ιατρών και ασθενών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











6429