Ο Δρ Μάριος Γεωργίου, βραβεύτηκε από το American Heart Association


   Ο Δρ Μάριος Γεωργίου, βραβεύτηκε από το American Heart Association για τη συνδρομή του στην εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς (World Restart a Heart Day). Η Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς, τιμάται κάθε χρόνο την 16η Οκτώβρη μετά την πρώτη διακήρυξή της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2012, με διάφορες σχετικές εκδηλώσεις που γίνονται σε πολλές χώρες.  Αφορά τις τεχνικές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και τις πρώτες βοήθειες που είναι απαραίτητες σε μια καρδιακή ανακοπή με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη εκπαίδευση του κοινού, ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα επιβίωσης για ανθρώπους που παθαίνουν καρδιακή ανακοπή.

Η βράβευση του Δρ Μ. Γεωργίου έγινε στα πλαίσια του διεθνούς εμβέλειας συνεδρίου για την καρδιακή αναζωογόνηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Ο Δρ. Γεωργίου είναι Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο American Medical Centre στη Λευκωσία. Συμμετείχε στην ίδρυση του Κυπριακού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ΚΥΣΑΝ) και στην ανάπτυξη των εκπαιδευτικών σεμιναρίων Advanced Life Support (ALS) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) στην Κύπρο. Διετέλεσε Γραμματέας και Πρόεδρος του ΚΥΣΑΝ.

Έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη των σεμιναρίων  σε άλλες χώρες υπηρετώντας ως Διευθυντής των Σεμιναρίων. Αρχικά εξελέγη στην εκτελεστική επιτροπή του ERC από το 2004 και το 2008 στο διοικητικό συμβούλιο του ERC ως Διευθυντής Εξωτερικών Υποθέσεων. Έχει επιπρόσθετα τιμηθεί με τον τίτλο "FELLOW" και ‘HΟNORARY MEMBER’  του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης που αποτελεί τιμητική διάκριση. Η δραστηριότητα και η διάκριση του Δρ Γεωργίου αποτελεί τιμή για την Κύπρο και τους Νοσηλευτές της χώρας μας.

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
1174