ΕΝΙΚ: Καταδικάζουμε τις απειλές και στηρίζουμε τον Δρα Λεόντιο Κωστρίκη


Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου (Ε.Ν.Ι.Κ), «εκφράζει την έντονη καταδίκη της για τις απειλές κατά της ζωής που δέχθηκε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας Δρ Λεόντιος Κωστρίκης.

Η επιστημονική κοινότητα θεωρεί απαράδεκτο, άτομα που προσφέρουν με την εξειδίκευση τους στο κοινό καλό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να είναι δέκτες επιθετικών ενεργειών.

Οι τοποθετήσεις και οι ενέργειες επιστημόνων όπως του κ. Κωστρίκη, των μελών της επιστημονικής ομάδας, αλλά και της ιατρικής κοινότητας που είχαν την τόλμη να βγουν μπροστά και απαίτησαν και έγινε η επιβολή των αυστηρών μέτρων τη σωστή στιγμή είναι αυτές που προστάτευσαν τις ανθρώπινες ζωές στην χώρα μας. Είναι οι προσπάθειες ιατρών και νοσηλευτών που άφησαν τις οικογένειες τους και με κίνδυνο της ζωής τους έτρεξαν στα νοσηλευτήρια για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της πανδημίας.

Όσοι δεν έχουν την ανάγκη να πουν ένα απλό ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους, τουλάχιστον ας σιωπήσουν και ας σταματήσουν τις ειρωνείες και τους χλευασμούς από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι επιστήμονες υγείας έχουν ήσυχη τη συνείδηση τους, γιατί στα δύσκολα ήταν όπου τους ζητήθηκε να προσφέρουν, με μοναδικό κίνητρο το καθήκον και την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο. Δε ζήτησαν ούτε χειροκροτήματα, ούτε επαίνους, ούτε και περιμένουν τίποτα περισσότερο, εκτός από τον στοιχειώδη σεβασμό».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
775