ΕΝΙΚ: Είναι τελικά απειλή ή σας χαλά τη φιλοσοφία της συγκάλυψης στο ΔΣ του ΟΑΥ ο Αγαθαγγέλου;


" Ας γίνει κατανοητό ότι το να διαφωνεί κάποιος με τον τρόπο εφαρμογής του συστήματος, δε σημαίνει ότι είναι πολέμιος του συστήματος"

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Κύπρου αναφέρει:

«Το ερώτημα που προκύπτει αυτές τις μέρες είναι αν και πόσο κινδυνεύει το ΓΕΣΥ από την παρουσία του προέδρου του ΠΙΣ Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ. Είναι τουλάχιστον εκτός λογικής να πιστεύει κάποιος ότι η παρουσία ενός ατόμου που έχει θεσμικό ρόλο (εκλεγμένος πρόεδρος του ΠΙΣ που εκπροσωπεί όλους τους γιατρούς της Κύπρου) στο ΔΣ του ΟΑΥ, κινδυνεύει το ΓΕΣΥ!!!

ΟΑΥ και πολιτικοί, τι έχετε να φοβηθείτε από ένα άτομο σε ένα 13-μελες συμβούλιο;

  • Μήπως υπάρχει φόβος ότι θα αποκαλυφθούν τυχόν διαπλεκόμενα συμφέροντα μεταξύ των μελών του ΔΣ του ΟΑΥ; Μήπως υπάρχουν φορείς που εκπροσωπούνται στον ΟΑΥ και παράλληλα προσφέρουν και υπηρεσίες επί αμοιβής στο ΓΕΣΥ κάτι που είναι παράνομο;
  • Ο πρόεδρος του ΠΙΣ είναι εκτός ΓΕΣΥ και δεν λαμβάνει καμιά αμοιβή από τον ΟΑΥ, οπότε και δεν υπάρχει καμιά σύγκρουση συμφέροντος. Θα είχε σύγκρουση συμφέροντος εάν συμμετείχε στο σύστημα, γιατί θα μπορούσε να επηρεάσει καταστάσεις για προσωπικό του όφελος. Από την άλλη είναι γιατρός και με τις γνώσεις του μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των καταχρήσεων και των πολλών προβλημάτων, που ο ίδιος ο ΟΑΥ παραδέχεται ότι υπάρχουν.
  • Επιτέλους έστω και τώρα ας γίνει κατανοητό ότι το να διαφωνεί κάποιος με τον τρόπο εφαρμογής του συστήματος, δε σημαίνει ότι είναι πολέμιος του συστήματος. Με την ίδια λογική και η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών που είναι τώρα συμβεβλημένοι είχαν διαφορετικές απόψεις πριν και μάλιστα αν θυμάστε κάποιες ήταν πολύ πιο έντονες και καυστικές από αυτές του προέδρου του ΠΙΣ .
  • Πραγματικοί πολέμιοι είναι όσοι συγκαλύπτουν καταχρήσεις και παρανομίες, όσοι έχουν συνάψει παράνομες συμφωνίες στο όνομα του ΓΕΣΥ και όσοι με τις ενέργειες και τις επιλογές τους (οι δυο προηγούμενοι υπουργοί υγείας) έφερναν Golden Boys τύπου Nicholson και Πολύζου που αναγκάστηκαν να φύγουν εν μία νυκτί από την Κύπρο και τελικά άφησαν τα δημόσια νοσηλευτήρια χωρίς αυτονόμηση, κάτι που είναι ενάντια στην φιλοσοφία του ΓΕΣΥ. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, ο προηγούμενος υπουργός υπέγραψε μνημόνιο που είναι παράνομο. Υπάρχουν ευθύνες; Kαι αν υπάρχουν θα αποδοθούν κάποτε;
  • Από τη στιγμή που όλοι οι πολίτες είναι δικαιούχοι του συστήματος, θέλουν διαφάνεια και σε ένα συμβούλιο που διαχειρίζεται 1.4 δις τον χρόνο μπορεί να συμμετέχει όποιος έχει θεσμικό ρόλο, αλλά και γνώση του αντικειμένου. Εκτός εάν το ΔΣ του ΟΑΥ είναι μια κλειστή λέσχη που δε δέχεται καμία παρέμβαση και έλεγχο ούτε από Γενικό Εισαγγελέα ή Γενικό Ελεγκτή ή οποιονδήποτε άλλο έχει θεσμικά, λόγο και άποψη !!  Δε μπορεί το ΔΣ του ΟΑΥ να θέλει να λειτουργεί λες και είναι η λέσχη Μπίντελρμπεργκ!!
  • Θα έπρεπε οι ίδιοι να επιδίωκαν την παρουσία ακόμα και της αντίθετης άποψης στο ΔΣ για σκοπούς διαφάνειας . Όταν οι αποφάσεις είναι ομόφωνες στο 100% δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν, ή όλα είναι τέλεια ή κάτι θέλουν να κρύψουν. Και όλα τέλεια ΔΕΝ είναι! Οι ίδιοι που πολεμούν σήμερα τον Αγαθαγγέλου είναι αυτοί που παραδέχονται τη διασπάθιση εκατομμυρίων εισφορών του κόσμου.
  • Ιδού η Ρόδος : Θέλουμε διαφάνεια ή θα λειτουργούμε με αποκλεισμούς για να καλύπτουμε τις παρανομίες και να διασφαλίζουμε τη σιωπή όλων μέσα από τη συνενοχή;»



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2196