Δρ Μαρίνος Σωτηρίου: Ζούμε σε μια εμπόλεμη κατάσταση


«Το εμβόλιο το μόνο αποτελεσματικό όπλο κατά της covid-19»

Τη θέση ότι ο εμβολιασμός μεγάλης μερίδας πληθυσμού σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την εφαρμογή κάποιων περιοριστικών μέτρων, αποτελούν τα μόνα όπλα στη φαρέτρα μας, για την καταπολέμηση της covid-19 και την επιστροφή σε μια λειτουργική κατάσταση, που να προσεγγίζει την  προ πανδημίας εποχή, εκφράζει με γραπτή δήλωσή του ο θωρακοκαρδιοχειρουργός και συνιδρυτής του American Medical Center, Δρ Μαρίνος Σωτηρίου.

Ο Δρ Σωτηρίου προτρέπει το κοινό να εμβολιαστεί χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς όπως λέγει ζούμε σε μια εμπόλεμη κατάσταση και χωρίς το εμβόλιο, η μόνη εναλλακτική λύση είναι να συνεχίσουμε να ζούμε με την πανδημία και τις τραγικές συνέπειες της για την ανθρωπότητα.

«Σίγουρα υπάρχει σκεπτικισμός αλλά και κάποια ερωτήματα όσον αφορά πιθανές επιπλοκές. Ήδη όμως έγιναν εκατομμύρια εμβολιασμοί, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και φαίνεται πως όσο περισσότερα άτομα εμβολιάζονται ανά το παγκόσμιο, τόσο οι ανησυχίες αυτές εξανεμίζονται» τονίζει ο Δρ Σωτηρίου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι στην αρχή και ο ίδιος είχε κάποιες επιφυλάξεις.

Παράλληλα ο Δρ Σωτηρίου υποδεικνύει ότι οι πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετώπισε η ανθρωπότητα βρήκε τα νοσηλευτήρια απροετοίμαστα, με αποτέλεσμα να καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες για να ανταπεξέλθουν σε αυτό το δύσκολο αγώνα επιβίωσης.

Αναφερόμενος στην απαγόρευση των επισκεπτηρίων στα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία, ως ένα από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση σημείωσε. «Το μέτρο αυτό είναι προς την ορθή κατεύθυνση, καθώς δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να βάζουμε σε ρίσκο την υγεία των ασθενών. Ωστόσο, για περιπτώσεις ατόμων με πολύ βεβαρημένη την κλινική τους κατάσταση, γίνονται κάποιες εξαιρέσεις, κατόπιν άδειας του Υπουργείου Υγείας».

Τέλος αναφερόμενος στη μετά covid εποχή, κάνει λόγο για σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας, ιδιαίτερα στον χώρο της εργασίας και της υγείας, καθώς, όπως καταλήγει, εξελίξεις που θα λάμβαναν χώρα σε μια περίοδο 10-15 χρόνων, επιταχύνθηκαν και έγιναν μέσα σε μερικούς μήνες.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
635