Ιατρικοί Επισκέπτες – Λογισμικά Διαχείρισης Αναφορών


ΤΟΥ ΑΡΤΟΥΡΟΥ ΙΣΣΕΓΙΕΚ*

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επηρεάσει όλα τα επαγγέλματα μη εξαιρουμένου και του επαγγέλματος του Ιατρικού Επισκέπτη. Σε προηγούμενη αρθρογραφία στον ίδιο ιστοχώρο, είχε γίνει αναφορά στη χρησιμότητα των φορητών έξυπνων συσκευών (έξυπνα κινητά και tablets) που χρησιμοποιούν λειτουργικά συστήματα IOS, Android και Windows Mobile. H αναφορά αφορούσε στο γεγονός ότι, οι συσκευές αυτές, υποστηρίζουν προγράμματα Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων (CRM) διευκολύνοντας τους Ιατρικούς Επισκέπτες, τόσο σε θέματα άμεσης επαγγελματικής επικοινωνίας, όσο και στη διαμόρφωση μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στρατηγικών προώθησης των προϊόντων τους.

Το συγκεκριμένο άρθρο αφορά σε μια άλλη εξίσου σημαντική κατηγορία λογισμικών προγραμμάτων που είναι τα MRReporting SoftwareTools (Λογισμικά Διαχείρισης Αναφορών). Τα λογισμικά αυτά, όπως τα CRM, υποστηρίζονται επίσης, από τις φορητές έξυπνες συσκευές και επιτρέπουν, στην καταχώρηση αναφορών, αμέσως μετά την επίσκεψη του Ιατρικού Επισκέπτη στον ιατρό ή στο φαρμακείο. Η αναφορά καταχωρείται σε πρώτο στάδιο στο λογισμικό της φορητής έξυπνης συσκευής και μετά, προωθείται με WiFi, 3G ή 4G σε cloud (χρήση τεχνολογίας σύννεφου) όπου, είναι άμεσα διαθέσιμη στη διοίκηση και στο τμήμα μάρκετινγκ της εταιρείας, για στατιστική ανάλυση, επεξεργασία και άμεση λήψη μέτρων, αν κριθεί σκόπιμο.

Στην αγορά υπάρχει πληθώρα λογισμικών πακέτων MR- Reporting Software Tools που κάνουν χρήση της τεχνολογίας cloud και συμπεριλαμβάνουν επιπρόσθετες χρήσιμες λειτουργίες όπως, GPRS, Task Scheduler κλπ, διευκολύνοντας τη ροή της καθημερινής εργασία των Ιατρικών Επισκεπτών. Αρκετά από αυτά τα λογισμικά πακέτα διατίθενται σε πολύ προσιτές τιμές και αποτελούν πλέον, επιτακτική επένδυση για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο προώθησης προϊόντων όπως, φαρμάκων, ιατρικών αναλωσίμων, ιατρικών μηχανημάτων κλπ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, ο Ιατρικός Επισκέπτης εκτός από την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση πρέπει να διαθέτει και ικανότητες επαγγελματικής επικοινωνίας και μάρκετινγκ. Ο σωστός συνδυασμός των δύο είναι αυτός που θα του εξασφαλίσει το συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους συναδέλφους του, που υπολείπονται της απαραίτητης πολυδιάστατης κατάρτισης. Η αποτελεσματική χρήση σύγχρονων λογισμικών πακέτων όπως το CRM και τα MR-Reporting Software Tools θα βοηθήσουν τον Ιατρικό Επισκέπτη να διατηρήσει το συγκριτικό του πλεονέκτημα και να ξεχωρίσει στο χώρο που εργάζεται. Είναι εδώ, που η σωστή και αποτελεσματική επαγγελματική επιμόρφωση, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, κάτι που εμείς, στο KES College, με πέραν των 15 ετών πείρα στο αντικείμενο έχουμε μελετήσει, προσαρμόζοντας τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται για να συμβαδίζουν, όχι μόνο με τις σημερινές ανάγκες, αλλά και με αυτές, που βρίσκονται σε πορεία εξέλιξης.

*Υπεύθυνος Κλάδου Σπουδών Ιατρικών Επισκεπτών στο ΚESCollege




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1002