Ιατρική βοήθεια αποστέλλει ο Επίτροπος Στυλιανίδης για αντιμετώπιση της Έμπολα στο Κονγκό


Εργαζομένους ανθρωπιστικής βοήθειας και κρίσιμο ιατρικό υλικό στην πληγείσα περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (ΛΔΚ), ξεκινά να μεταφέρει από σήμερα η Κομισιόν, με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας Έμπολα που έχει ξεσπάσει.

Συγκεκριμένα ένα αεροσκάφος της υπηρεσίας ανθρωπιστικής βοήθειας της Επιτροπής «ECHO Flight», το οποίο μπορεί να μεταφέρει προσωπικό και εξοπλισμό μέχρι 2.500 κιλά, πρόκειται να απογειωθεί από την Κινσάσα την Παρασκευή 26 Μαΐου. Το αίτημα για παροχή βοήθειας στον τομέα της αερομεταφοράς προέρχεται από τη UNICEF και συμφωνήθηκε με το Υπουργείο Υγείας της ΛΔΚ.

"Είναι ζωτικής σημασίας να φθάσουμε στις πληγείσες περιοχές και να υποστηρίξουμε πρώιμες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της τελευταίας έκρηξης του Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Η ανθρωπιστική αεροπορική υπηρεσία της ΕΕ θα βοηθήσει στην παροχή εξειδικευμένου προσωπικού και ιατρικών προμηθειών στα βορειοανατολικά της χώρας, παρέχοντας περαιτέρω υποστήριξη και σε στενή συνεργασία με τις εθνικές αρχές, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) καθώς και με τις διεθνείς ιατρικές ΜΚΟ και οργανισμούς", δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, αλλά και o Συντονιστής της EΕ για τον Έμπολα Χρήστος Στυλιανίδης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











350