Εμβολιασμοί κατά της COVID-19 των κατοίκων του Δρομολαξιάς – Μενεού, Τερσεφάνου, Κιτίου και Περβολιών


Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της COVID-19 και ιδιαίτερα για την αύξηση των εμβολιασμών με ενισχυτική δόση, δεδομένης της σημασίας που έχει για την ενίσχυση της ανοσίας ομάδων του πληθυσμού που είναι πιο επιρρεπείς σε σοβαρή νόσηση και νοσηλεία.

Στο πλαίσιο αυτό, και κατόπιν συνεννόησης του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και του Δημάρχου Δρομολαξιάς – Μενεού κ. Κύπρου Ανδρονίκου, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, κινητή μονάδα εμβολιασμού θα βρίσκεται στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσεως του Δημοτικού Σχολείου Μενεού για τον εμβολιασμό των κατοίκων του Δήμου Δρoμολαξιάς – Μενεού, της κοινότητας Τερσεφάνου, της κοινότητας Κιτίου και της κοινότητας Περβολιών.

Λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας θα βρίσκονται στην κοινότητα για να ενημερώσουν τους πολίτες για τα οφέλη του εμβολιασμού, αλλά και για να απαντήσουν σε απορίες και ανησυχίες των πολιτών σε σχέση με τον εμβολιασμό.

Δικαιούχοι για εμβολιασμό από την κινητή μονάδα, θα είναι μόνο οι ακόλουθες ομάδες πολιτών:

  • Άτομα, ηλικίας 18 ετών και άνω, που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά της νόσου COVID-19 (χορήγηση 1ης δόσης).
  • Άτομα, ηλικίας 18 ετών και άνω, που έχουν λάβει την 1η δόση εμβολίου τύπου mRNA (Pfizer-BioNTech ή Moderna) και έχει παρέλθει η περίοδος που απαιτείται για τη 2η δόση,
  • Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό με ενισχυτική / 3η δόση, θα εξυπηρετηθούν άτομα, ηλικίας 18 ετών και άνω που έχουν λάβει εμβόλιο τύπου mRNA, νοουμένου ότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα πέντε μηνών και δύο εβδομάδων από τον εμβολιασμό τους με τη 2η δόση.
  • Τα άτομα που έχουν λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson, θα μπορούν να λάβουν ενισχυτική / 2η δόση με εμβόλιο της Johnson&Johnson ή εμβόλιο τεχνολογίας mRNA.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα άτομα θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού.

_________________

Υπουργείο Υγείας

20 Δεκεμβρίου 2021




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1194