Έβδομος νεκρός 77χρόνων και 16 νέα κρούσματα από κορωνοίό. Δευτέρα 30 Μαρτίου (1)


Λεόντιος Κωστρίκης, Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών:

Έχω μπροστά μου τα σημερινά δεδομένα από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και το Μικροβιολογικό Εργαστήρι του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 16 από σύνολο 530 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

  • 2 άτομα επέστρεψαν από Ευρωπαϊκές χώρες, άρα θεωρούνται εισαγόμενες λοιμώξεις,
  • 4 άτομα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, και
  • 10 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 230, (περιλαμβανομένων και των πέντε που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Είναι σημαντικό να αναφέρω εδώ ότι τα 230 περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 6,847 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Μικροβιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Τα 130 από τα 214 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο. Θέλω να σημειώσω ότι 22 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

*Επίσης σύμφωνα με τον δρα Μάριο Λοίζου, άνδρας 77χρονων ειναι το εβδομος νεκρός από τον ιό.  Μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 στην Κύπρο έγιναν έπτά, έξι άντρες και μία γυναίκα, με μέσο όρο ηλικίας τα 66. Πέντε από αυτούς είχαν κάποιας μορφής επιβαρυντικούς παράγοντες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











580