310,000 άτομα θα λάβουν μέχρι τις αρχές Μαΐου την 1η δόση του εμβολίου


Σημαντική αναμένεται να είναι η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού μέχρι και την 1η εβδομάδα του Μάη, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα που δόθηκε. Παρά τη μείωση στην αποστολή εμβολίων της AstraZeneca, που επηρεάζει όλα τα κράτη της ΕΕ την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, η Κύπρος αναμένεται να παραλάβει μέχρι τέλος Απριλίου επιπλέον 270,000 δόσεις από τα τέσσερα αδειοδοτημένα εμβόλια, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό δόσεων που θα έχουν παραληφθεί από τον Δεκέμβριο 2020 σε 440,000.  

Συγκεκριμένα, και στη βάση των ποσοτήτων που αναμένεται να αποσταλούν, εκτιμάται ότι θα εμβολιαστούν τουλάχιστον με την 1η δόση του εμβολίου μέχρι και την 1η εβδομάδα του Μάη επιπρόσθετα 195,000 άτομα. Σύμφωνα με το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού κατά της COVID-19, την πιο πάνω περίοδο θα λάβουν τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου άτομα που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και στον γενικό πληθυσμό, καλύπτοντας την ηλικιακή ομάδα των 45 ετών και άνω.

Το Υπουργείο Υγείας παραμένει προσηλωμένο στην υλοποίηση του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού κατά της COVID-19, σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Αναγνωρίζοντας ότι ο εμβολιασμός αποτελεί το βασικότερο όπλο για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, καλούνται όλοι οι πολίτες να συνεχίσουν να στηρίζουν την εθνική προσπάθεια, επιλέγοντας τον εμβολιασμό ως το μέσο που θα σώσει τις ζωές μας. Η συστράτευση όλων σε αυτή την τεράστια προσπάθεια θα μας προστατεύσει από τον ίο και θα μας επιτρέψει να επανέλθουμε με ασφάλεια στην κανονικότητά μας.

_________________

Υπουργείο Υγείας

22 Μαρτίου 2021




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











861