Ι. Λεοντίου: Οι πολίτες να είναι προσεκτικοί στις επιλογές τους για υπηρεσίες φροντίδας υγείας


Έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επιλογές τους σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες φροντίδας υγείας, απευθύνει ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαίων(ΠΑΣΥΝΜ), Ιωάννης Λεοντίου.

Κληθείς από το Ygeia-News να σχολιάσει το πρόσφατο περιστατικό γέννησης βρέφους σε σπίτι στην Παρεκκλησιά, το οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Μακάριο Νοσοκομείο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΝΜ ανέφερε πως για το συγκεκριμένο περιστατικό ο Σύνδεσμος έχει πληροφορηθεί για τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας και τις ενέργειες της Αστυνομίας και αναμένει τις εξελίξεις με βάση τις νομικές του πτυχές. Αναφερόμενος γενικότερα σε ανάλογες περιπτώσεις, ο κ. Λεοντίου υπέδειξε ότι εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση και την οικονομική δυσχέρεια συνανθρώπων μας, επιτήδειοι παρουσιάζονται ως επαγγελματίες υγείας και εξαπατούν τον κόσμο. «Υπάρχουν», τόνισε, «Ευρωπαϊκές Οδηγίες για την αμοιβαία αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των νοσηλευτών, μαιών, γιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας με τις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εναρμονίσει τη σχετική εθνική νομοθεσία. Οι πολίτες, θα πρέπει λοιπόν να είναι πολύ προσεκτικοί και να βεβαιώνονται ότι οι πάροχοι φροντίδας υγείας, στους οποίους αποτείνονται, νομιμοποιούνται να ασκούν το σχετικό επάγγελμα (προσόντα, εγγραφή στα οικεία μητρώα και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος)».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαίων: «Με αφορμή το πρόσφατο ατυχές συμβάν, καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επιλογές τους για υπηρεσίες φροντίδας υγείας. Εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση και την οικονομική δυσχέρεια συνανθρώπων μας, επιτήδειοι παρουσιάζονται ως επαγγελματίες υγείας και εξαπατούν τον κόσμο.

Υπάρχουν Ευρωπαϊκές Οδηγίες για την αμοιβαία αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των νοσηλευτών, μαιών, γιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας με τις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εναρμονίσει τη σχετική εθνική νομοθεσία.

Οι πολίτες, θα πρέπει λοιπόν να είναι πολύ προσεκτικοί και να βεβαιώνονται ότι οι πάροχοι φροντίδας υγείας, στους οποίους αποτείνονται, νομιμοποιούνται να ασκούν το σχετικό επάγγελμα (προσόντα, εγγραφή στα οικεία μητρώα και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος). Για το συγκεκριμένο περιστατικό έχουμε πληροφορηθεί για τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας και τις ενέργειες της Αστυνομίας και αναμένουμε τις εξελίξεις με βάση τις νομικές του πτυχές. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια».

Διαβάστε εδώ:Υπό εξαήμερη κράτηση δύο Βρετανίδες που φέρονται να ξεγέννησαν 36χρονη από την Τσεχία στο σπίτι της

Διαβάστε εδώ:Χαροπαλεύει το βρέφος που γεννήθηκε την Κυριακή σε σπίτι στην Παρεκκλησιά




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











282