Η Συμμαχία Πολιτών χαιρετίζει την απόφαση της Κυπριακής Εταιρείας Οικογενειακού/Προσωπικού Ιατρού


Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Γεωργία Αντωνίου προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Η αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων δεν αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξη εφαρμογής του ΓεΣΥ. Επιβάλλεται όμως και τα δυο να επιτευχθούν με επιτυχία. Η Κύπρος είναι η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα χωρίς Σύστημα Υγείας με αποτέλεσμα η μεγάλη μερίδα του πληθυσμού μας να μην έχει ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει την εφαρμογή του ΓΕΣΥ στα χρονοδιαγράμματα που έχουν αποφασιστεί και με παροχή υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών σε όλους τους Κύπριους.

Για τούτο και η Κυβέρνηση οφείλει τάχιστα να προχωρήσει με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στην αυτονόμηση, την ενίσχυση των κρατικών νοσηλευτηρίων σε εξοπλισμό, υποδομές και προσωπικό για να εφαρμοστεί με επιτυχία το ΓΕΣΥ.

Ταυτόχρονα χαιρετίζουμε το γεγονός ότι μετά από τους πρώην Προέδρους του ΠΙΣ, μετά από αρκετά ιδιωτικά νοσηλευτήρια, εκατοντάδες γιατρούς, αλλά και το ΚΕΒΕ, σειρά πήρε η Κυπριακή Εταιρεία Οικογενειακού/Προσωπικού Ιατρού, η οποία τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ του ΓεΣΥ.

Είμαστε βέβαιοι ότι όσο περνά ο καιρός ο κατάλογος αυτός θα μεγαλώνει. Ταυτόχρονα, καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν εμπράκτως αυτούς τους γιατρούς που εντάσσονται στο ΓεΣΥ, δείχνοντας την δική τους προτίμηση, έτσι ώστε να υπάρχει αμοιβαίο όφελος».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











345