Η ΠΑΣΥΚΙ χαιρετίζει την πρόθεση ΠΑΣΥΔΥ να διεκδικήσει μονιμοποίηση δημ. υπαλλήλων αορίστου διαρκείας


Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών με ανακοίνωση της χαιρετίζει την πρόσφατη εξαγγελία εκ μέρους της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημόσιων Υπαλλήλων για την πρόθεση της να διεκδικήσει την μονιμοποίηση δημοσίων υπαλλήλων αορίστου διαρκείας.

Συνεχίζοντας σημειώνει:

«Τη χαιρετίζουμε, γιατί επιτέλους, δεν θα είμαστε μόνοι μας στην υποβολή και διεκδίκηση του συγκεκριμένου και απόλυτα δικαιολογημένου αιτήματος. Αιτήματος, που στην περίπτωση του ιατρικού τομέα θεωρούμε επιβεβλημένο καθώς οι συμβασιούχοι ιατροί καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

Το συγκεκριμένο αίτημα αποτελούσε διαχρονική θέση της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. και διεκδικήθηκε σε όλα τα επίπεδα: Υπουργών Υγείας και Οικονομικών, Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη συζήτηση νομοσχεδίων που αφορούσαν το εργασιακό καθεστώς των ιατρών εντός των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, με αποκορύφωμα την υποβολή του σχετικού αιτήματος στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Μάρτιο του 2017, στην παρουσία της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. και Σ.Ε.Σ.Ι.Κ.

Κατά λέξη, η πρόταση μας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που κατατέθηκε γραπτώς, ήταν η τροχιοδρόμηση άπαντων δέουσων και νενομισμένων ενεργειών και διαδικασιών για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στη βαθμίδα που θα έπρεπε να είναι βάση προϋπηρεσίας, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες θέσεις, βάσει της προτεινόμενης δομής.

Δυστυχώς όμως, από ότι διαφάνηκε, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών, ήταν και απέμεινε μόνη της στη διεκδίκηση αυτή.

Οι αλήθειες πρέπει να λέγονται, και ως εκ τούτου, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τη στάση που τηρήθηκε από μερίδα της ηγεσίας των οργανωμένων συμβασιούχων, η οποία από μόνη της, πρώτα τον Δεκέμβριο του 2014 και ακολούθως τον Ιούνιο του 2015, συμφώνησε με τον τέως Υπουργό Υγείας την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, συνδυάζοντας τη με αποδοχή παραχώρησης συμβολαίων, δημιουργώντας έτσι ρήξη, μεταξύ των ιατρών του δημοσίου και αποδυναμώνοντας ουσιαστικά την διαπραγματευτική μας δυνατότητα, όσο αφορά σωρεία θεμάτων, που αφορούσαν την επίλυση των εργασιακών ζητημάτων εντός των δημοσίων νοσηλευτηρίων πριν αυτά αυτονομηθούν, μεταξύ άλλων και την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εντός των δομών του δημοσίου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











283