Η ΠΑΣΥΚΙ προειδοποιεί με μέτρα αν υπάρξουν εργατικές διαφορές στη συμφωνία Υπ.Υγείας-Ιατρ.Σχολής ΠΚ


«Μετά από άμεση αντίδραση και επικοινωνία της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. με τον Υπουργός Υγείας, κάλεσε και τη γραμματεία της συντεχνίας να παρευρεθεί» στην ενημέρωση για τη συμφωνία

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι) δηλώνει ευθαρσώς ότι εν αναμονή της εκπρόθεσμης ενημέρωσης από τον Υπουργό Υγείας για το Συμφωνητικό Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου, εάν και εφόσον εντοπιστούν εργατικές διαφορές και παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των κυβερνητικών ιατρών, επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της να τα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι αναφέρει:

«Με μεγάλη μας έκπληξη τύχαμε τυχαίας ενημέρωσης για το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Υπουργείου Υγείας, η οποία συνάφθηκε εν ερήμην, χωρίς καμία νομοθετική ή άλλη ρύθμιση και χωρίς την διαβούλευση με το καθ’ ύλη αρμόδιο συνδικαλιστικό όργανο της πλειοψηφίας των κυβερνητικών ιατρών.

Η εκπρόθεσμη ενημέρωση μας για την εν λόγω συμφωνία περιήλθε στην αντίληψη μας, τυχαία, σήμερα Τρίτη 09 Αυγούστου 2016, μετά από ενημέρωση μελών μας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο Υπουργός Υγείας συγκάλεσε σύσκεψη, αύριο Τετάρτη 10 Αυγούστου και ώρα 9:00π.μ., στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με τους Διευθυντές των Κλινικών, για ενημέρωση τους, χωρίς την παρουσία της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι..

Μετά από άμεση αντίδραση και επικοινωνία της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. μαζί του, ο Υπουργός Υγείας κάλεσε και τη γραμματεία της συντεχνίας να παρευρεθεί.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., έχει αποστείλει πληθώρα επιστολών ζητώντας ενημέρωση τόσο από το Υπουργείο Υγείας όσο και από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, χωρίς καμία ανταπόκριση.

Παρόλες τις προσπάθειες της, ουδέποτε έτυχε ενημέρωσης και ουδέποτε είχε κληθεί για να καταθέσει τις δικές τις θέσεις και απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Εν αναμονή της αυριανής εκπρόθεσμης ενημέρωσης, η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. δηλώνει ευθαρσώς ότι εάν και εφόσον εντοπιστούν εργατικές διαφορές και παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των κυβερνητικών ιατρών, επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της να τα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











288