Η ΠΑΣΥΚΙ καταδικάζει τη μη τήρηση του ωραρίου στα εξωτερικά ιατρεία...


...Και διερωτάται για τον τρόπο δημοσιοποίησης των καταγγελιών της ΠΟΣΠΦ

Η ΠΑΣΥΚΙ καταδικάζει κάθε μεμονωμένο περιστατικό μη τήρησης του ωραρίου, εφόσον ισχύει ότι κλείνουν νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα τα εξωτερικά ιατρεία, ενώ παράλληλα διερωτάται για τον τρόπο δημοσιοποίησης των καταγγελιών εκ μέρους του Προέδρου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ).
Σε σχετική ανακοίνωση, με την οποία η συντεχνία απαντά σε δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΣΠΦ, Μάριου Κούλουμα, καλεί «όσους δε ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο θέμα» να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της οδηγίας εκ μέρους της ΠΑΣΥΚΙ όπως και για τις θέσεις της συντεχνίας για το συγκεκριμένο θέμα μέσω επανειλημμένων δηλώσεων και τοποθετήσεων.
Παράλληλα, η ΠΑΣΥΚΙ διερωτάται γιατί επιλέχθηκε ο τρόπος της δημοσιοποίησης των καταγγελιών προτού αποταθεί ο κ. Κούλουμας στο Υπουργείο Υγείας, που είναι η αρμόδια αρχή για να ελέγξει. Κατά τη συντεχνία, προκύπτει το ερώτημα κατά πόσο «αυτό διορθώνει καταστάσεις ή εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες».
«Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα των ασθενών; Δεν απασχολούν την Ομοσπονδία Ασθενών η υπερπληρότητα των νοσοκομείων, η έλλειψη κλινών, οι ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό, αναλώσιμα, οι λίστες αναμονής» διερωτάται η ΠΑΣΥΚΙ.
Καλεί τέλος την ΠΟΣΠΦ να συμπαραταχθεί στον αγώνα της συντεχνίας για βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών για εργαζόμενους και ασθενείς και να αποφεύγει στο μέλλον «άστοχες τοποθετήσεις που προκαλούν ανησυχία παρά επιλύουν προβλήματα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











341