Η ΠΑΣΥΚΙ δεν αποδέχεται την αποκοπή εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από κυβερν. υπαλλήλους


Με ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη ακούσαμε τις τοποθετήσεις του Υπουργού Οικονομικών στην μεσημβρινή εκπομπή της 10ης Ιανουαρίου 2019 που αφορούν το ύψος των αποκοπών που θα καταβάλλουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ώστε να καταστούν δικαιούχοι στην φάση της εξωνοσοκομειακής περίθαλψης του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Πρωτίστως θεωρούμε ότι οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις αποδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία προσεγγίζονται σημαντικότατοι παράμετροι σε σχέση με τον σχεδιασμό και εφαρμογή του ΓΕΣΥ, όπως οι αποκοπές, καθώς και του τρόπου που λαμβάνουμε ή/και ενημερωνόμαστε για τέτοιου είδους θέματα για τα οποία έχουμε υποβάλει σχετικά ερωτήματα.

Θα πρέπει ο Υπουργός Οικονομικών να εξηγήσει την αντίληψη που έχει καταθέσει ότι τα τελευταία χρόνια οι Δημόσιοι Υπάλληλοι κατέβαλαν μειωμένες εισφορές καθώς και την πρόταση του μία ομάδα πληθυσμού να καταβάλλει αυξημένες εισφορές, έστω και για την περίοδο ενός χρόνου.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι κυβερνητικοί υπάλληλοι δικαιούνταν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από καταβολής την Δημοκρατίας και η αποκοπή του 1.5% έχει γίνει αποδεκτή από τις συντεχνίες στα πλαίσια αλληλεγγύης κατά την περίοδο του μνημονίου.

Η συγκεκριμένη πρακτική παραγνωρίζει εργασιακά θέσμια αφού ετσιθελικά αφαιρεί εργασιακά κεκτημένα από εργαζόμενους.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. δεν μπορεί να συναινέσει επί της συγκεκριμένης τοποθέτησης και προς τούτου έχει αποστείλει σχετική επιστολή προς τον εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











327