Η Παιδιατρική Εταιρία καταγγέλλει ανάρμοστες, παραπλανητικές και ανεύθυνες τηλεφωνικές οχλήσεις


Με ανακοίνωσή της Παιδιατρική Εταιρία Κύπρου καταγγέλλει τα εξής:

«Έχουμε δεχθεί τις τελευταίες μέρες καταγγελίες από μέλη μας, για τηλεφωνικές οχλήσεις οικογενειών των οποίων τα παιδιά παρακολουθούν, από κάποιο άγνωστο Κέντρο (με απόκρυψη αριθμού). Με τις συγκεκριμένες κλήσεις παροτρύνονται οι γονείς να εγγράψουν άμεσα τα παιδιά τους σε ''κάποιον'' παιδίατρο. Διαφορετικά, τους υποδηλώνεται ότι δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες και αφήνεται να νοηθεί ότι αυτό είναι υποχρεωτικό με βάση τον νόμο και ότι δεν θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των μέχρι σήμερα γιατρών τους.

Αυτές οι ενέργειες, από όποιον και όπου και αν προέρχονται, είναι ανάρμοστες, παραπλανητικές και ανεύθυνες και αντιβαίνουν σε κάθε κώδικα δεοντολογίας και σεβασμού στο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής γιατρού. Το δικαίωμα αυτό σαφώς και δεν εξαντλείται σε οποιαδήποτε ημερομηνία. Τις καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα και καλούμε τις αρμόδιες αρχές όπως επιληφθούν του θέματος.

Προτρέπουμε το κοινό όπως για έγκυρη ενημέρωση αποτείνεται στον προσωπικό του παιδίατρο ή στο Κέντρο Υγείας στο οποίο εξυπηρετείτο μέχρι στιγμής ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (17000)».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











304