Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. τιμά και συγχαίρει τις μαίες/μαιευτές για τη συμβολή τους στην υγεία μητέρας και παιδιού


Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μαιών/Μαιευτών που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου, απευθύνει εγκάρδιο χαιρετισμό και συγχαίρει τις μαίες και τους μαιευτές της Κύπρου για το σημαντικό έργο που επιτελούν.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Μαιών/Μαιευτών τιμάται παγκόσμια ως ένδειξη της αναγνώρισης της προσφοράς των μαιών/μαιευτών στην κοινωνία και του καθοριστικού ρόλου που διαδραματίζουν στην υγεία των γυναικών. Οι μαίες και οι μαιευτές συμβάλλουν σημαντικά σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια της μητρότητας, και σε άλλα που αφορούν τον τοκετό και την υγεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της γυναίκας», αναφέρει σε δελτίο Τύπου η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Όπως επισημαίνει «σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η μαία και ο μαιευτής θεωρείται το πρόσωπο που διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο για την ασφαλή μητρότητα, για λιγότερους θανάτους της μητέρας και των νεογνών. Στην Κύπρο ο ρόλος των μαιών και μαιευτών είναι σημαντικός: παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας στην έγκυο και την οικογένειά της στηρίζοντας τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης μαιευτικής φροντίδας».

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. στηρίζει την καθοριστική εμπλοκή των μαιών/μαιευτών στο σύστημα υγείας και τους συγχαίρει για το πολυεπίπεδο έργο τους, καθώς προσφέρουν μια νέα υγιή αρχή στην κάθε νέα μητέρα και το παιδί της, είναι οι λειτουργοί υγείας που βρίσκονται κοντά τους, τους φροντίζουν με αγάπη και σεβασμό, τους δίνουν πληροφορίες, προγεννητική συμβουλευτική, υποστήριξη στον τοκετό, και μείωση του κινδύνου επιπλοκών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











259