Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. καταγγέλλει και καταδικάζει τις διαδικασίες προσλήψεων νοσηλευτών από τον ΟΚΥπΥ


Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. καταγγέλλει και καταδικάζει τις διαδικασίες με τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ αποφάσισε να ακολουθήσει για τις προσλήψεις του νοσηλευτικού προσωπικού για τις ανάγκες του οργανισμού.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. «ο ΟΚΥπΥ αποφάσισε να απορρίψει μεγάλο μέρος των αιτήσεων που υποβλήθηκαν και να προχωρήσει τη διαδικασία με μόνο 180 νοσηλευτές αντί του συνόλου. Η διαδικασία επιλογής των νοσηλευτών που επιλέγηκαν έγινε με αδιαφανείς διαδικασίες και κριτήρια».

«Ακόμη χειρότερα ως προς τους χειρισμούς του ΟΚΥπΥ», αναφέρει η συντεχνία, «είναι ότι αυτή η απόφασή του είναι αντίθετη με την προκήρυξη των θέσεων, ημερομηνίας 15/02/2019».

Και ερωτούμε: «Πώς έχει γίνει η μοριοδότηση και με ποια κριτήρια, γιατί αποφασίστηκε η δημιουργία καταλόγου και γιατί δεν ενημερώθηκαν οι υποψήφιοι, αναφαίρετο δικαίωμα όταν προκηρύσσεται μια θέση;».

Η συντεχνία εξετάζει με τη βοήθεια των νομικών της συμβούλων κατά πόσο οι ενέργειες του ΟΚΥπΥ είναι νόμιμες. «Γνωρίζουμε ότι, μέχρι σήμερα, για την πρόσληψη σε μόνιμες θέσεις προηγείται η αξιολόγηση όλων των αιτούντων είτε με προσωπικές συνεντεύξεις είτε με γραπτές εξετάσεις είτε και με τα δύο», καταλήγει η συντεχνία.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση για το θέμα κατά την προγραμματισμένη συνάντηση, την προσεχή Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΚΥπΥ κ. Αλέκο Σταμάτη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











311