Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ εγκαινιάζει επαφές με τα κόμματα


Ανιπροσωπεία του Δ.Σ. της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) είχε σήμερα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού, στον οποίον εξέθεσε τα κύρια αιτήματα του Κλάδου και τα προβλήματα των κρατικών νοσηλευτηρίων. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που εγκαινίασε η Συντεχνία με τα κόμματα.

Κατά τη συνάντηση η αντιπροσωπεία ζήτησε ανάμεσα σε άλλα:

  • Tην έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου για την αναγνώριση του νοσηλευτικού επαγγέλματος και την ηθική δικαίωση των νοσηλευτών, και σε κατοπινό στάδιο και εντός χρονοδιαγραμμάτων, την οικονομική αναβάθμιση των κλιμάκων τους
  • Τη μετατροπή των συμβολαίων των νοσηλευτών που απασχολούνται πέραν των 30 μηνών στα δημόσια νοσηλευτήρια σε αορίστου χρόνου.
  • Την παραχώρηση πραγματικών 24μηνων συμβολαίων σε εκτάκτους που βρίσκονται στην υπηρεσία, για να τερματιστεί η αδικία της αποκοπής του 10% στους μισθούς τους.
  • Την αποπαγοποίηση των 189 (161 Γενικής Νοσηλευτικής και 28 Ψυχικής Υγείας) θέσεων πρώτου μόνιμου διορισμού, διαδικασία που εκκρεμεί στην ΕΔΥ από το 2011.
  • Τη μη αποδοχή της τοποθέτησης των νοσηλευτών σε αξιολόγηση λυκειακών και μεταλυκειακών εργαζομένων στη Δημόσια Υπηρεσία, όπως προνοεί η Μεταρρύθμιση.

Η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. παρουσίασε στο ΑΚΕΛ τα προβλήματα των περισσοτέρων τμημάτων των δημοσίων νοσηλευτηρίων – κοινοτικής νοσηλευτικής και ψυχιατρικών κλινικών - με κύριο την υποστελέχωση λόγω της αύξησης του αριθμού των νοσηλευτών που αφυπηρετούν, χωρίς να αντικαθίστανται, σε συνδυασμό με τη δραματική αύξηση εισροής ασθενών στα δημόσια νοσηλευτήρια λόγω της οικονομικής κρίσης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











318