Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ διεκδικεί νομικά το θέμα των επ’ αορίστου συμβολαίων νοσηλευτών


H ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ έχει ξεκινήσει τη νομική διαδικασία διεκδίκησης της μετατροπής των συμβάσεων των νοσηλευτών, των οποίων τα συμβόλαια έχουν ξεπεράσει τους 30 μήνες απασχόλησης στην δημόσια υπηρεσία, σε αορίστου χρόνου.

Το συγκεκριμένο αίτημα έχει τεθεί από την ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ προς την επίσημη πλευρά ώστε τα συμβόλαια να μετατραπούν άμεσα. Ωστόσο μέχρι στιγμής η επίσημη πλευρά έχει αρνηθεί να εκτελέσει τη συγκεκριμένη ευρωπαϊκή οδηγία, ακόμη και μετά από τη δικαστική δικαίωση.

Εκτός από τις προσπάθειες της Συντεχνίας προς την επίσημη πλευρά, έχει ήδη ξεκινήσει από τις 19 Νοεμβρίου 2015 η διαδικασία διεκδίκησης του αιτήματος μέσω της δικαστικής οδού με καταχώρηση των πρώτων ατομικών αιτήσεων στο Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών.

Η Συντεχνία καλεί τα μέλη της να επικοινωνήσουν με το Δ.Σ. της στα κατά τόπους Νοσοκομεία, μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2016 αναφορικά με το θέμα αυτό.

Ταυτόχρονα διαβεβαιώνει όλα τα μέλη της πως θα εξαντλήσει όλους τους ενδεδειγμένους τρόπους διεκδίκησης των αιτημάτων είτε αυτά αφορούν έκτακτους είτε μόνιμους νοσηλευτές μέχρι αυτά να επιλυθούν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











249