Η Π.Ο.Α.Σ. στηρίζει τον αγώνα της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ


Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξαρτήτων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ) παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα στα κρατικά νοσηλευτήρια. Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι οι θέσεις και απόψεις της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, ως σημαντικός πυλώνας των συνδικαλιστικών οργανώσεων οι οποίες εκπροσωπούν το νοσηλευτικό προσωπικό, θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από το αρμόδιο υπουργείο καθώς είναι αυτοί που έχουν πλήρη γνώση του αντικειμένου και του όλο θέματος.

Η ΠΟΑΣ υποσττηρίζει ότι "όλα τα θέματα που προβάλλονται από την ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ όπως οι νοσηλευτές αορίστου χρόνου, η τοποθέτηση τουςς στην πανεπιστημιακή δομή της Δημόσιας Υπηρεσίας, οι συνθήκες εργασίας τους καθώς και τα υπόλοιπα αιτήματα, χρήζουν άμεσης συζήτησης στο πλαίσιο ενός έντιμου και ειλικρινούς διαλόγου με το αρμόδιο Υπουργείο".

"Διαπιστώνουμε με λύπη, το γεγονός ότι το αρμόδιο Υπουργείο δεν ακολουθεί τη διαδικασία του διαλόγου με όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για μελέτη και ενημέρωση όλων των επηρεαζομένων για λύση των προβληματων που ποκύπτουν ή παρουσιάζονται", αναφέρει στην επιστολή της προς την ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ η Π.Ο.Α.Σ.

Επίσης τονίζει πως "η προσπάθεια κατάργησης ή επιλεκτικής συμμόρφωσης επί των διαδικασιών που προβλέπονται από τις εργασιακές σχέσεις και η αντικατάστασή τους με μονομερείς ενέργειες της Κυβέρνησης, με τον αποκλεισμό από τον διάλογο σημαντικότητατης μερίδας των εργαζομένων είναι κάτι που βλέπουμε να συχνά τον τελευταίο διάστημα. Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οδηγούμαστε σε μια διαδικασία επιβολής θέσεων και αποφάσεων, χωρίς να προηγηθεί διάλογος με όλες τις επηρεαζόμενες οργανώσεις, στον οποίο η κάθε πλευρά θα μπορεί να παρουσιάσει με καλή πίστη τις θέσεις και απόψεις της", αναφέρει η Π.Ο.Α.Σ.

Η Ομοσπονδία στην επιστολή της στον Γενικό Γραμματέα της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ Παναγιώτη Γεωργίου εκφράζει τη στήριξη και συμπαράστασή της προς τη Συντεχνία, ανάμεσα άλλων και στον ειλικρινή διάλογο με όλες τις επηρεαζόμενες συντεχνίες, ο οποίος πρέπει να διεξάγεται για κάθε θέμα και να προωθείται για κάθε συμφωνία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











289