Η Κύπρος φοράει κίτρινα και συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κίνημα ενάντια στην Ενδομητρίωση


Στα κίτρινα «ντύνεται» και φέτος η Κύπρος συμμετέχοντας για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Παγκόσμια Κίνηση Ευαισθητοποίησης για την Ενδομητρίωση Worldwide Endomarch. Με μήνυμα “It’s Time to End the Silence!", η χώρα μας ενώνει τη φωνή της με άλλες 65 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τη σωστή διάγνωση και πρόληψη της Ενδομητρίωσης, που ταλαιπωρεί σύμφωνα με στοιχεία 200 περίπου εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως. Στην Κύπρο, όπως και σε όλο τον κόσμο μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας πάσχει από ενδομητρίωση, η οποία ενοχοποιείται για προβλήματα υπογονιμότητας.

Στο πλαίσιο του Endomarch Cyprus 2019, η Endo Team Cyprus τερμάτισε στο Medochemie Μαραθώνιο Λευκωσίας, ενώ το Σάββατο 23 Μαρτίου θα «τρέξει» ενάντια στην ενδομητρίωση στο Μαραθώνιο Λεμεσού, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Την ίδια ημέρα στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού στη Λεμεσό, θα διεξάγεται από τις 8 το πρωί Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης. Στο χώρο της εκδήλωσης θα διανέμεται διαφωτιστικό υλικό, ενώ το κοινό θα μπορεί να συνομιλεί με τον Δρα Ανδρέα Σταυρούλη Μαιευτήρα - Γυναικολόγο, ο οποίος έχει ορισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Worldwide EndoMarch ως Πρόεδρος της Εκστρατείας Endomarch Cyprus 2019.

Παράλληλα διεξάγεται και ηλεκτρονική καμπάνια ενημέρωσης μέσω των Social Media, Facebook και Instagram όπου αναρτώνται πληροφορίες για την ενδομητρίωση, που χαρακτηρίζεται ως σιωπηλή νόσος, ενώ ταυτόχρονα γίνεται προτροπή προς τις γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά για τη γυναικολογική αυτή πάθηση και να μοιραστούν τη δική τους ιστορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως μήνας ενημέρωσης για την Ενδομητρίωση, ορίστηκε ο Μάρτιος, ενώ το χρώμα που ταυτίστηκε με την πάθηση είναι το κίτρινο.

Χορηγοί του Endomarch Cyprus 2019: American Medical Center, Endometriosis and Fertility Center Cyprus, Nicosia Pain Clinic, Delorbis, Potamitis Medicare, Pregnacare, FrezyDerm, Eldo Pharmaceutical Ltd, Remedica, Path Lab Theocharides, Andreas Constantinides Pharmaceuticals Ltd, Κέντρο Γονιμότητας ΑΚΕΣΩ, C.B.B. Lifeline Biotech Ltd. Υποστηρικτές: EMACRIT, C.A Papaellinas Group, Histopathology and Cytology Medical Center, ECCLabs, NIPD Genetics, Attikouris Medical, Dr Pavlos Constantinou Histopathology and Cytology Laboratory Services, Mundipharma Pharmaceuticals Ltd. Τη διοργάνωση και προβολή της Εκστρατείας ανέλαβε η Avaton Communications.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











362