Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στηρίζει κλινική στο Μπουρούντι


H Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (ΠΛ) παρέδωσε πρόσφατα επιταγή αξίας €1,315.85 στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση International Humanitarian Aid Mother of God (IHAMG) με σκοπό την οικονομική ενίσχυση κλινικής στο Μπουρούντι. Το ποσό μαζεύτηκε από εισφορές μελών της κοινότητας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων που οργανώθηκαν τον περασμένο ακαδημαϊκό χρόνο.

Την επιταγή παρέλαβε εκ μέρους της IHAMG ο Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Πογιατζής στην παρουσία του Μητροπολίτη Μπουρούντι και Ρουάντας Ινοκέντιο Byakatonda. Ο Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος, Παθολόγος και Επίτιμος Καθηγητής Τροπικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΠΛ, ειδικεύεται στην προσαρμογή της ιατρικής πρακτικής σε φτωχές αγροτικές περιοχές με περιορισμένους πόρους και αφιερώνει μεγάλο μέρος της ζωής του σε ιατρικές αποστολές στην Αφρική (Κένυα, Ουγκάντα, Τανζανία, Μαδαγασκάρη και πρόσφατα Μπουρούντι και Ρουάντα).

Η IHAMG βρίσκει αρωγό το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην προσπάθεια της για διοργάνωση και ενίσχυση ιατρικών αποστολών στην Αφρική. Πριν τρία χρόνια η Ιατρική Σχολή ανέλαβε την επίπλωση γραφείων και εργαστηρίων κλινικής στη Μαδαγασκάρη ενώ από το 2012 οργανώνει ετήσιες διαλέξεις Τροπικής Ιατρικής ενημερώνοντας φοιτητές και κλινικό προσωπικό για τις ευκαιρίες συμμετοχής σε ιατρικές αποστολές.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











602