Η ΕΚΥΣΥ ζητά άμεση εφαρμογή του Γε.ΣΥ


Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) καλεί «την Κυβέρνηση να σταματήσει τους ερασιτεχνισμούς και να αναλογιστεί τις ευθύνες της, ενώ θεωρεί πως χωρίς άλλη καθυστέρηση πρέπει να εφαρμόσει το Γε.ΣΥ, όπως έχει σχεδιαστεί και συμφωνηθεί από όλους τους εταίρους και εμπλεκόμενους φορείς».

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΚΥΣΥ ζητά επιτακτικά την εφαρμογή ενός καθολικού Γε.ΣΥ, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των πολιτών. «Η υγεία του κόσμου δεν είναι παίξε γέλασε. Πρέπει να σταματήσουν τα πυροτεχνήματα. Μέχρι, όμως, να γίνει αυτό θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για ενίσχυση του τομέα της υγείας και να υπάρχει το δικαίωμα για δωρεάν υγεία, ιδιαίτερα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανάπηρους, τους λήπτες δημοσίου βοηθήματος και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος», προσθέτει.

Καταληκτικά αναφέρει ότι «γενικά είναι αναγκαία η ύπαρξη δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλες τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως είναι οι πολύτεκνες οικογένειες και ιδιαίτερα αυτές που έχουν χαμηλά εισοδήματα, προσθέτοντας ότι η υγεία πρέπει να είναι δικαίωμα για όλους και όχι προνόμιο για τους λίγους».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











281