Η Διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Η Δρ Zsuzsanna Jakab θα αναλύσει θέματα υγείας, ισότητας και βιωσιμότητας για μια καλύτερη Ευρώπη

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείου Υγείας, διοργανώνουν διάλεξη με θέμα Υγεία, Ισότητα και Βιωσιμότητα, την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017. Κύρια ομιλήτρια θα είναι η Διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) για την Περιφέρεια Ευρώπης, Δρ Jsuzsanna Jakab, η οποία θα αναλύσει τις πρακτικές για μια καλύτερη υγεία στην Ευρώπη.

Η Δρ Jakab θα αναφερθεί στην ανανέωση τόσο της διάρκειας όσο και της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής. Οι στόχοι για την Αειφόρο Ανάπτυξη, το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Πολιτικής για την Υγεία 2020 και η Παγκόσμια Κάλυψη της Υγείας δείχνουν το δρόμο για να είναι η Ευρώπη πιο υγιής, όμως η πρόοδος είναι άνιση. Το προσδόκιμο ζωής και το υγιές προσδόκιμο ζωής αυξάνεται, ωστόσο υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του Π.Ο.Υ. Η Δρ Jakab πιστεύει ότι για να σημειωθεί πρόοδος, πρέπει να απευθυνθούμε σε όλους τους καθοριστικούς παράγοντες της υγείας σε όλες τις κοινωνίες και να επενδύσουμε περισσότερο στα συστήματα υγείας και υγείας για να επιτύχουμε την κάλυψη της παγκόσμιας υγείας στην περιοχή. Με ισχυρή πολιτική δέσμευση και καλές πολιτικές, μπορούμε πραγματικά να βελτιώσουμε την υγεία και την ευημερία για όλους.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση θα απευθύνουν οι, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και Δρ Γιώργος Παμπορίδης, Υπουργός Υγείας.

Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Β108, στο Κτήριο Συμβουλίου Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, στην Αγλαντζιά) και ώρα 6:00 μ.μ.

Δείτε εδώτο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 22894305.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











307