Η Βουλή ψήφισε ομόφωνα νόμο για επιπρόσθετη άδεια σε περίπτωση πολλαπλής κύησης. Το ΠΙΚ χαιρετίζει


Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα νόμο που προνοεί σε περίπτωση πολλαπλής κύησης, η μητέρα να δικαιούται επιπρόσθετη άδεια μητρότητας λόγω των αυξανόμενων αναγκών που προκύπτουν.
Επίσης ψήφισε ομόφωνα πρόταση νόμου για επέκταση του χρονικού διαστήματος καταβολής του επιδόματος μητρότητας κατά τέσσερις εβδομάδες για κάθε παιδί πέραν του ενός που γεννιέται από τον ίδιο τοκετό.
Επιπλέον, η Ολομέλεια ψήφισε κατά πλειοψηφία πρόταση νόμου για συμπερίληψη στην ερμηνεία του όρου μονογονεϊκή οικογένεια της περίπτωσης της οικογένειας όπου ένας έγγαμος γονέας ζει μόνος του με ένα τουλάχιστον εξαρτώμενο τέκνο, επειδή ο άλλος γονέας εκτίει ποινή φυλάκισης διάρκειας έξι μηνών και άνω.

Το ΠΙΚ χαιρετίζει
Το Παρατηρητήριο Ισότητας Κύπρου χαιρέτισε την ψήφιση του νόμου για επιπρόσθετη άδεια μητρότητας σε περίπτωση πολλαπλής κύησης, συγχαίροντας τη βουλευτή του ΚΣ ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα που υπέβαλε την πρόταση νόμου.
Σε ανακοίνωση το ΠΙΚ σημειώνει ότι «οι βελτιώσεις της νομοθεσίας της άδειας μητρότητας θα βοηθήσουν τις γυναίκες να συνδυάσουν την εργασία με την οικογένεια βελτιώνοντας την ποιότητα της οικογενειακής τους ζωής».
Προσθέτει πως αναμένεται επίσης να συμβάλουν στην αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της γήρανσης του πληθυσμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











353