Η Βουλευτής Στ. Κυριακίδου σε διάσκεψη για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία


Σε διήμερη Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», με θέμα: «Τα δικαιώματα ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη: μια νέα στρατηγική βασισμένη στις ικανότητες και όχι στην αναπηρία», θα συμμετάσχει την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, η επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), Βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, στη Διάσκεψη, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Συμβούλιο της Ευρώπης, η κ. Κυριακίδου θα συμμετάσχει υπό την ιδιότητα της Πρόεδρου της Επιτροπής Κοινωνικών θεμάτων, Υγείας και Αειφόρου Ανάπτυξης αλλά και ως μέλος της Επιτροπής Ισότητας και κατά των Διακρίσεων της ΚΣΣΕ.

Θέματα που θα απασχολήσουν την Διάσκεψη είναι, μεταξύ άλλων, τα ίσα δικαιώματα ατόμων με αναπηρία χωρίς διακρίσεις, η απρόσκοπτη προσβασιμότητα τους σε δημόσιους χώρους και η παροχή ίσων δικαιωμάτων μέσα από την νομοθεσία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











437